SC Heerenveen neemt volle buit mee uit Zwolle
Datum: 02-10-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Een eigen doelpunt van PEC Zwolle zorgde ervoor dat sc Heerenveen zaterdagavond drie punten meenam naar Fryslân. In een nat MAC³PARK stadion deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Eén (on)gelukkig moment bleek van doorslaggevend belang en dat pakte uit in het voordeel van de ploeg van trainer Johnny Jansen.

Een mooie, vlotte aanval ging eraan vooraf. Na een uur spelen belandde de bal via verschillende schijven bij Milan van Ewijk. De rechtsachter leverde vervolgens een strakke voorzet af. Gezocht werd Tibor Halilovic en anders Henk Veerman, maar Van Ewijk vond Bram van Polen die de bal achter zijn eigen keeper schoot (0-1). Pech voor PEC en z'n aanvoerder, maar daar maalde bij sc Heerenveen op het moment zelf en achteraf niemand om.

Kansen aan beide kanten
Het lag over de hele wedstrijd gezien dicht bij elkaar. Beide ploegen speelden niet groots en gaven niet veel weg. Af en toe doken ze gevaarlijk op in en rondom de strafschopgebieden. Namens sc Heerenveen kregen Arjen van der Heide en Sven van Beek elk een goede kans, maar de aanvaller schoot een rebound hard over en de verdediger zag een kopbal knap worden gekeerd. Ook PEC meldde zich aan het front via Slobodan Tedic en Gervane Kastaneer, maar de spitsen faalden in de afwerking.

Ook na rust was men aan elkaar gewaagd. Het spel kabbelde op en neer: dan zette sc Heerenveen even aan, dan PEC. Enige verschil was dat het op een gegeven moment de Friezen wel wat opleverde. Na de eigen goal van Van Polen hadden de gasten het duel kunnen beslissen, maar countermogelijkheden werden onbenut gelaten. Het brak de gasten niet op: achterin werd nauwelijks tot niets meer weggegeven, waardoor na negentig minuten drie punten in de tas konden worden gestopt.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20