Geen van Beek en de Jong tegen Willem II
Datum: 19-11-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen hervat zondag de competitie in eigen huis tegen Willem II zonder Sven van Beek, Siem de Jong en de al langer geblesseerde Erwin Mulder. En zonder publiek: nieuwe coronamaatregelen van het demissionaire kabinet houden de stadions weer leeg. "Heel vervelend, want supporters horen bij voetbal."

Tijdens het digitale persmoment vrijdag, in aanloop naar Willem II-thuis, ging het als eerste over corona. De stadions in Nederland moeten weer leeg blijven, in elk geval de komende twee speelronden. "We weten helaas hoe dat is en voelt", zei trainer Johnny Jansen. Voor de interlandbreak ging zijn ploeg op bezoek bij NEC. Ook in het Goffertstadion zat niemand, zij het door een andere aanleiding. Nu zorgen strenge coronamaatregelen voor een sfeerloos decor. "Het is heel vervelend dat de tribunes weer leeg zijn. Voor iedereen. Laten we hopen dat het snel weer anders is: supporters horen bij voetbal."

Onzekerheid
Het is één kant van corona. Het virus buiten de selectie houden is een tweede. "We zijn nog in afwachting van een aantal testen." Door die onzekerheid kan Jansen een opstelling nog niet geven. Wie in elk geval ontbreken zijn Van Beek, De Jong en Mulder. "Met Sven willen we geen risico nemen, Siem sluit hopelijk komende week weer aan en het verhaal met Erwin is bekend: dat duurt langer."

Mulder viel bijna twee maanden geleden, in de thuiswedstrijd tegen FC Twente, uit met een duimblessure. Sindsdien verdedigt Xavier Mous het Friese doel. "Xavier vult het goed in", liet Jansen weten. "Wat hem onder andere goed maakt is dat hij enthousiast en energiek is. Dat geeft hij door aan het elftal. Daarnaast is het gewoon een goede doelman: hij maakt weinig echte fouten."

Rendement
Tegen Willem II hoopt sc Heerenveen weer eens de volle buit te pakken. De laatste competitiezege dateert van begin oktober, op bezoek bij PEC Zwolle (0-1). Voetballend ging het de laatste weken aardig. "Het wordt zaak om dat om te zetten in rendement", zei Jansen. "Drie punten zijn heel erg welkom, maar van Willem II win je niet zomaar eventjes. We staan in het rechterrijtje nu en kunnen alleen als we als team goed zijn Willem II verslaan. Dat is de nieuwe realiteit."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20