Tobiasen: Wij proberen altijd een resultaat te halen. Waar we ook spelen.
Datum: 10-05-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen start woensdagavond (20.00 uur) in de Johan Cruijff ArenA met dezelfde elf namen als tegen Vitesse. Dat vertelde Ole Tobiasen tijdens het perspraatje in aanloop naar het duel met Ajax. Daar waar de Amsterdammers kampioen kunnen worden, staat voor de ploeg van Tobiasen de achtste plek en daarmee kwalificatie voor de play-offs om Europees voetbal op het spel.

Nee, Tobiasen is niet bezig om een mogelijk kampioensfeest van Ajax te verpesten. De oefenmeester kijkt een dag voor het treffen met de landskampioen vooral naar zijn eigen ploeg. “Wij proberen altijd een resultaat te halen. Waar we ook spelen. We zijn niet bezig met een mogelijke landstitel van Ajax, maar met het veroveren van plek acht in deze competitie.”

Scenario's
“We gaan ons uiterste best doen om een resultaat te halen, hoe moeilijk dat morgen misschien ook mag worden. Daarbij hebben we alle scenario’s met de selectie besproken. Want niet alleen de punten, maar mogelijk ook het doelsaldo speelt mee om zondag tegen Go Ahead Eagles (thuis red.) de play-offs te kunnen bereiken. En dat doelsaldo is nu nog in het voordeel van ons.”

sc Heerenveen zal het woensdagavond in ieder geval zonder Joost van Aken moeten doen. Ook achter de naam van Nick Bakker staat nog een vraagteken. “Verder staat de selectie er goed op.” De oefenmeester ziet dan ook geen reden om zijn basis te wijzigen ten opzichte van het duel met Vitesse van afgelopen weekend (1-2).

Kansen
“Ajax heeft enorm veel kwaliteit. Het is echt geen toeval dat ze in een mindere periode ook bijna alle wedstrijden winnen. Ze hebben over het algemeen veel balbezit en creëren veel kansen. Toch hoop ik dat wij morgen zelf ook in staat zijn om onze momenten te pakken. We zullen misschien niet vaak de bal hebben, maar wel onze kansen moeten pakken in de omschakeling.”

sc Heerenveen kan zich woensdag gaan opmaken voor een kolkende Johan Cruijff ArenA. “Dit zijn fantastisch mooie wedstrijden om mee te mogen maken. Ik verwacht dat het een gekkenhuis wordt. Voor- en tijdens de wedstrijd”, aldus Tobiasen die in het seizoen 97-98 als speler kampioen werd met Ajax.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20