Tobiasen hoopt op toetje: Zou echt een prestatie zijn
Datum: 14-05-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen start zondag tegen Go Ahead Eagles met dezelfde elf die woensdag tegen Ajax aan de aftrap stonden. Dat vertelde trainer Ole Tobiasen vrijdag alvast bij het persmoment. De Friezen hopen het seizoen te verlengen met het bereiken van de play-offs om Europees voetbal.

Do or die zondag voor sc Heerenveen. Zijn ploeg heeft het niet meer in eigen hand, maar hopen doet Ole Tobiasen wel op het behalen van plek acht en dus deelname aan de play-offs om Europees voetbal. "Natuurlijk. Het zou fantastisch zijn als we ons daarvoor zouden kwalificeren. Dat zou echt een prestatie zijn."

Play-offs om Europees voetbal
Want het heeft er wel anders voorgestaan. Iets meer dan twee maanden geleden had sc Heerenveen zeven competitiewedstrijden op rij verloren. De ploeg stond dertiende, vier punten boven de plek die 'goed' is voor play-offs om degradatie. Maar het tij keerde en met nog één competitieduel te gaan, strijden de Friezen nog steeds mee om de play-offs, maar dan die om Europees voetbal.

Het kan verkeren. "Gelukkig wel", zegt Tobiasen. "Mede dankzij de omzetting qua speelwijze zijn we van die onderste plekken weggebleven. Daar hebben we met z'n allen onze steen aan bijgedragen. Nu we er zo dicht bij zijn, willen we het bereiken ook."

sc Heerenveen is afhankelijk van NEC (en Fortuna Sittard). De Nijmegenaren staan nu achtste met evenveel punten, maar een beter doelsaldo (+2 ten opzichte van de Friezen). "We moeten in de eerste plaats met onszelf bezig zijn en winnen. Pas dan kijken we naar de andere (tussen)standen. Een punt kan voor ons ook genoeg zijn. Het wordt spannend."

Dezelfde elf
Tobiasen begint met dezelfde basisopstelling als tegen Ajax. Op Joost van Aken en Nick Bakker na is iedereen fit, zei de oefenmeester. "Dat we de play-offs kunnen halen, leeft in de groep. Dat is mooi om te merken. Van Ajax-uit hebben we een tik gehad, maar de knop is allang om. We kunnen onszelf zondag nog trotser maken."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Mats Köhlert over van Willem II
sc Heerenveen legt jeugdexponent Nunumete vast
Siem de Jong vervolgt loopbaan bij de Graafschap
Ugur Yildirim nieuwe trainer onder 18
Joost van Aken tekent nieuw contract

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20