Van Wonderen: Voel mij hier ook echt wolkom
Datum: 01-06-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen presenteerde dinsdagochtend Kees van Wonderen als hoofdtrainer. Van Wonderen (53) zette zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen. "Ik heb heel veel zin om de komende jaren te gaan werken aan het verder uitbouwen van de club en het elftal."

‘Wolkom Kees’ stond er op een groot spandoek tijdens de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het had de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen direct een vertrouwd gevoel gegeven. “Ik voel mij hier ook echt wolkom en heb een hele goede eerste indruk van de mensen gekregen”, vertelde Van Wonderen tijdens zijn presentatie. “Ik heb bij mijn vorige club vroegtijdig aangegeven dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, een volgende stap bij een club om met een elftal weer opnieuw te bouwen aan het ontwikkelen van de spelers en het team. Deze uitdaging heb ik hier in Friesland zeker gevonden.''

Telefoontje van de trainer
De meeste spelers van sc Heerenveen ontvingen de afgelopen periode al een telefoontje van de nieuwe trainer. “Ik wilde graag het eerste contact leggen om te horen hoe ze naar zichzelf en naar de club kijken. Wat gaat er goed en wat zouden de jongens graag anders willen zien? Binnen wat er kan, kun je dan alvast actie ondernemen om te kijken of je daarin richting kan geven. Ik denk dat dit belangrijk is.”

Wisselwerking met publiek
Van Wonderen ziet de komende seizoenen graag een strijdbaar en attractief elftal op het veld. “Maar ook een elftal dat realistisch is. Publiek kan daar in de thuiswedstrijden een grote rol spelen. Wij moeten ervoor zorgen dat we de supporters achter ons krijgen door de binding te zoeken. Dat helpt je op moeilijke momenten om meer dynamiek in je elftal te krijgen waardoor je net wat meer mogelijk krijgt.”

De hoofdtrainer zag sc Heerenveen in de slotfase van het seizoen thuis winnen tegen FC Groningen, AZ (play-offs) en Go Ahead Eagles en genoot van de entourage in het Abe Lenstra stadion. “Ik heb veel enthousiasme gezien. Een echte wisselwerking tussen wat er gebeurde op het veld en hoe de mensen in het stadion daarop reageerden. Dat is in mijn ogen hoe het moet zijn in het voetbal.”

Maximale uit spelers en groep halen
Een goede wisselwerking tussen spelers en publiek is één van de doelstellingen voor volgend seizoen. Als trainer is Van Wonderen daarbij ook veeleisend naar zichzelf en zijn spelers. “Je wilt het maximale uit de spelers en de groep halen. Je wilt dat jongens zich zodanig ontwikkelen, zodat ze de volgende stap kunnen gaan maken. Het liefst meer dan er misschien wel mogelijk is. Die uitdagingen staan ons te wachten. Daar liggen een aantal zaken voor. Dat is zorgen dat je in eerste instantie afstemming hebt over welke kant het op moet met de club. Dat we het facilitair zodanig regelen zodat we de jongens ook kunnen bedienen. En dat we de staf zodanig inrichten zodat we op de manier kunnen werken zoals we willen werken.”

"Als de randvoorwaarden aan de voorkant goed geregeld zijn, kan er ook meer van de spelers gevraagd worden. De jongens moeten ook voelen dat ze in een omgeving zitten waarbij er ook veel van hen gevraagd wordt. Ik vind dat ze hier dagelijks binnen moeten komen met de gedachte dat ze iedere dag een procent beter willen worden. Dat ze ook veeleisend naar zichzelf zijn. Ik hoop dat we de spelers stap voor stap die kant op kunnen krijgen, waardoor je een klimaat krijgt waarbij het beter willen worden en presteren steeds meer naar de boven komt drijven.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Mats Köhlert over van Willem II
sc Heerenveen legt jeugdexponent Nunumete vast
Siem de Jong vervolgt loopbaan bij de Graafschap
Ugur Yildirim nieuwe trainer onder 18
Joost van Aken tekent nieuw contract

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20