Dubbele oefenzege voor sc Heerenveen in Zwolle
Datum: 16-07-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
In een dubbele vriendschappelijke ontmoeting met PEC Zwolle stapte sc Heerenveen vrijdagavond twee keer als winnaar van het veld. Beide ploegen gingen de strijd met elkaar aan in twee verkorte wedstrijden. Amin Sarr en Rami Kaib zorgden voor twee Friese overwinningen (beide keren 0-1).

De dubbele ontmoeting met PEC was voor sc Heerenveen de afsluiter van het trainingskamp deze week in Apeldoorn. De eerste wedstrijd van het tweeluik in het MAC³PARK stadion in Zwolle bestond uit twee keer 37,5 minuten. Het tweede duel – met vrijwel een geheel ander team – duurde in totaal 60 minuten.

In de eerste helft van de eerste wedstrijd was PEC dicht bij de openingstreffer, maar eerst Jordy Tutuarima en daarna Tomislav Mrkonjic stuitten op keeper Xavier Mous. De grootste Friese kans voor rust kreeg Tibor Halilovic, maar hij schoot de bal tegen het been van Jasper Schendelaar, na een slippertje van de PEC-doelman.

Officieuze debuut Timossi
Na de pauze kon er wel worden gejuicht en wel door de 200 meegereisde supporters uit Fryslân. Op aangeven van Mats Köhlert liep Amin Sarr de Friese voorsprong binnen (0-1). De openingsgoal viel net na de invalbeurt van Alex Timossi. Met de van Bayern München overgekomen vleugelaanvaller verdedigde sc Heerenveen de voorsprong succesvol.

Waar de meeste spelers na het laatste fluitsignaal van de eerste wedstrijd gingen douchen, bleef Timossi staan. Hij en de eveneens reeds ingevallen Djenahro Nunumete begonnen aan het tweede duel met PEC. Nadat ook in die wedstrijd de eerste helft doelpuntloos eindigde, kroonde Rami Kaib zich na rust tot de tweede matchwinner van de avond (0-1).

I: PEC Zwolle - sc Heerenveen 0-1 (0-0). 54. Amin Sarr 0-1.

II: PEC Zwolle - sc Heerenveen 0-1 (0-0). 38. Rami Kaib 0-1.

Opstelling I: Mous; Van Beek, Bochniewicz, Van Aken; Van Ewijk (53. Timossi), Haye, Halilovic (61. Nunumete), Tahiri, Köhlert; Al Hajj, Sarr.

Opstelling II: Bekkema; Stassin, Van der Veldt, Koida, Kaib; Zaal, Beelen, Nunumete; Timossi (31. Van 't Loo), Gudnason, Van der Heide (41. Van Houwelingen).