Oefenwedstrijd tegen Molenbeek eindigt in gelijkspel
Datum: 23-07-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Voor sc Heerenveen stond vrijdagavond de zesde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. Het duel tegen RDW Molenbeek leverde geen winnaar op. Tibor Halilovic was trefzeker namens de Friezen (1-1).

Op het sportcomplex van SDC Putten kwamen de gasten goed uit de startblokken. RWDM, uitkomend op het tweede niveau van België, kreeg al na vijf minuten een strafschop na een ongelukkige handsbal van Kaj van der Veldt. Bryan Smeets mocht namens RWDM aanleggen en faalde niet vanaf elf meter (0-1).

Het was ook direct een van de weinige wapenfeiten van de Belgen. sc Heerenveen trok het duel naar zich toe en kreeg uitstekende mogelijkheden via Al Hajj, Sarr en Haye. Maar iedere keer was het doelman Defourny die een antwoord had. Tot een kwartier voor rust. Haye werd knap vrijgespeeld in de zestien en wist de bal langs de uitkomende doelman te tikken. Halilovic reageerde alert en kon daardoor de gelijkmaker noteren (1-1). Vlak voor rust was Van Beek nog dichtbij een doelpunt, maar de verdediger - vandaag de aanvoerder - zag zijn kopbal op de lijn gekeerd worden.

Na rust schakelde Van Wonderen naar een ander systeem en bracht hij Kaib en Timossi voor Van der Veldt en Al Hajj. sc Heerenveen probeerde al combinerend door de muur van RWDM te breken. Na tien minuten resulteerde dit na een mooie aanval over meerdere schijven in een goede kans voor Sarr. De spits schoot hard in de lange hoek maar zag Defourny wederom redding brengen. Niet veel later was Sankhon dichtbij een treffer namens Molenbeek, maar de middenvelder schoot oog in oog met Noppert wild over.

sc Heerenveen zette daarna nog een aantal keer aan. Invaller Ismael zag een schot van afstand voorlangs gaan en een vrije trap van Thom Haye spatte uiteen op de paal. Volgende week staat voor sc Heerenveen de laatste testcase richting de competitiestart op het programma. In het eigen Abe Lenstra stadion is Excelsior de tegenstander. Het duel tegen de promovendus start om 19.00 uur.

sc Heerenveen - RWD Molenbeek 1-1 (1-1). 5. Smeets 0-1, 30. Halilovic 1-1

Opstelling: Noppert; Van Ewijk (70. Ali), Van Beek, Bochniewicz, Van der Veldt (46. Kaib), Köhlert (70. Ismael), Tahiri, Haye, Halilovic (70. Nunumete), Al Hajj (46. Timossi), Sarr