sc Heerenveen wacht hete avond in de Kuip: Benieuwd wat we kunnen
Datum: 12-08-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Een week en een dag na de seizoensopener tegen Sparta Rotterdam treft sc Heerenveen in speelronde twee opnieuw een club uit de havenstad. Trainer Kees van Wonderen gaat zaterdagavond met zijn ploeg op bezoek bij de club waarvoor hij zelf acht seizoenen speelde, Feyenoord. Waar liggen de kansen?

Eén ding is zeker: er wacht sc Heerenveen zaterdag letterlijk en figuurlijk een heet avondje. Waar het kwik 's avonds weer langzaam terugloopt van de dertig graden heet Feyenoord de volgende opponent. De ploeg uit Rotterdam-Zuid trapte het nieuwe eredivisieseizoen af met een overtuigende 2-5 overwinning op en bij Vitesse.

Alles moet kloppen
Feyenoord-uit is traditioneel lastig voor sc Heerenveen: de laatste Friese zege dateert van zesenhalf jaar geleden. "En toch", zegt Van Wonderen, "je hebt altijd kans. Ook in de ambiance die De Kuip met zich meebrengt, maar dan moet wel alles kloppen. Ik ben benieuwd wat we kunnen tegen een topclub."

Tegen stadgenoot Sparta Rotterdam kwam sc Heerenveen vorige week vrijdag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Van Wonderen: "Waar we uiteindelijk naartoe willen, dat heb ik tegen Sparta nog niet gezien. Je draait niet even aan het rad en speelt een tegenstander van de mat. We zijn nog aan het ontwikkelen. Zoiets heeft tijd nodig."

Veel kwaliteit
In dat licht: hoe kijkt Van Wonderen naar de tegenstander? "Feyenoord oogt verder in hun proces. De staf gaat daar zijn tweede seizoen in. De manier van werken en spelen is bij de meeste spelers bekend. Tegen Vitesse kwamen ze vanuit tegenslag knap terug. Er zit veel kwaliteit in de ploeg: dat is duidelijk."

Om aan te geven waar de kansen liggen voor sc Heerenveen kijkt Van Wonderen vooral naar zijn eigen ploeg. "We moeten als team opereren, georganiseerd spelen. Zij gaan druk geven, zeker in begin. Daar moeten we mee om kunnen gaan. En dan langzaam ons eigen spel spelen en durven te voetballen. Dat willen we."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Verdedigers pakken de hoofrol: SC Heerenveen wint boeiend duel van FC Twente
Van Wonderen: We hebben wat twijfelgevallen in de selectie voor zondag
Jeroen Manschot fluit thuiswedstrijd tegen FC Twente
SC Heerenveen mag tegen Ajax vier minuten hopen op stunt: Ruime nederlaag
Van Wonderen weet hoe het is om te stunten tegen Ajax: Het is een mooie uitdaging

Volgende wedstrijd

FC Emmen  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20