SC Heerenveen wacht mooie uitdaging in Arnhem
Datum: 19-08-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Zaterdagmiddag gaat sc Heerenveen op bezoek bij Vitesse (16.30 uur). De ploeg van trainer Kees van Wonderen gaat in Arnhem op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Vitesse staat na twee nederlagen ook op scherp en zal er ook alles aan doen om de punten in eigen huis te houden. “Een mooie uitdaging. Daar mogen wij onze borst weer voor natmaken."

De Friezen maakten tijdens de eerste twee duels van de competitie verdedigend een goede indruk. “Iedere wedstrijd maken we een plan om te kijken waar de kansen en bedreigingen van onze tegenstander liggen”, vertelt Van Wonderen. “Maar we kijken uiteraard ook naar de ontwikkeling van onze eigen ploeg. Ik zie een groep die heel erg bereid is om hard te werken om samen succesvol te zijn. Er is deze zomer een nieuwe staf gekomen met wat andere ideeën en een net wat andere werkwijze. Dan moet je daar met elkaar aan werken om zaken af te stemmen. Je merkt dat daar tijd voor nodig is. En dat gaat in stapjes beter.”

'MAAR NATUURLIJK: WIJ WILLEN OOK GRAAG MEER KANSEN CREËREN EN GOALS GAAN MAKEN'

Daar waar sc Heerenveen in de eerste twee wedstrijden nog geen tegentreffer incasseerde, wacht de ploeg zelf ook nog op zijn eerste doelpunten. “Het aanvallen, opbouwen, positiespel en het komen tot kansen is natuurlijk ook heel belangrijk. Daar zijn we dan ook mee bezig. Maar als je uitspeelt tegen Feyenoord, moet je afwachten in hoeverre je tot aanvallen komt. De tweede helft ging dat al een stuk beter, maar er zijn ook fases geweest waarin we vooral overeind moesten blijven. Met de kwaliteiten van Feyenoord kwam het voor ons grotendeels aan op verdedigen omdat zij dominanter zijn. Maar natuurlijk: wij willen ook graag meer kansen creëren en goals gaan maken.”

'ZE HEBBEN WEL LATEN ZIEN DAT ZE OVER GENOEG WAPENS BESCHIKKEN OM GEVAARLIJK TE ZIJN'

Opponent Vitesse kent een valse start van de eredivisie. De ploeg uit Arnhem verloor tegen Feyenoord en Excelsior. Van Wonderen verwacht dan ook een zeer gemotiveerde tegenstander. “Vitesse heeft een ploeg waar nog steeds veel kwaliteit inzit. Ook voorin. Het is een gevaarlijke tegenstander, met een specifieke speelwijze. Ze zijn ongelukkig aan de competitie begonnen maar hebben wel laten zien dat ze over genoeg wapens beschikken om gevaarlijk te zijn. Ja, daar mogen wij onze borst weer voor natmaken. Zij hebben twee keer teleurstelling ervaren en willen er alles aan doen om dat weer te voorkomen. En wij willen graag de eerste overwinning pakken. Dus dat is een mooie uitdaging.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Verdedigers pakken de hoofrol: SC Heerenveen wint boeiend duel van FC Twente
Van Wonderen: We hebben wat twijfelgevallen in de selectie voor zondag
Jeroen Manschot fluit thuiswedstrijd tegen FC Twente
SC Heerenveen mag tegen Ajax vier minuten hopen op stunt: Ruime nederlaag
Van Wonderen weet hoe het is om te stunten tegen Ajax: Het is een mooie uitdaging

Volgende wedstrijd

FC Emmen  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20