Perfecte score in Arnhem eerste zege, 4 goals en achterin opnieuw de nul
Datum: 21-08-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Na twee doelpuntloze gelijke spelen boekte sc Heerenveen zaterdagmiddag op bezoek bij Vitesse de eerste overwinning van het seizoen. De Friezen lieten er geen gras over groeien in de Gelredome en haalden flink uit. Van alle uitblinkers trok Sydney van Hooijdonk met drie treffers de meeste aandacht (0-4).

Aan de vooravond van speelronde drie had sc Heerenveen nog niet gescoord, maar de ploeg van trainer Kees van Wonderen incasseerde in de eerste twee duels van het seizoen ook geen goal. De een beschouwt dat als een glas dat halfleeg is, de ander als halfvol. Discussie na afloop van het uitduel met Vitesse zou bijzonder zijn, want in de Gelredome werd een afgetekende overwinning geboekt.

Uitblinkers in Arnhem? In ieder geval Andries Noppert. De doelman uit Joure hield op bezoek bij Vitesse ook in het derde duel van het seizoen de nul. Een bijna unieke prestatie: namens sc Heerenveen hield alleen Carlo l'Ami eerder – in 1993 – ook in de eerste drie eredivisiewedstrijden zijn doel schoon. Nopperts redding op een inzet van Vitesse-stopper Melle Meulensteen na een halfuur was zijn knapste en belangrijkste, bij een 0-1 stand.

Droomstart
Al na vijf minuten zorgde Sydney van Hooijdonk ervoor dat sc Heerenveen van de juiste nul af was. Op aangeven van zijn maatje voorin Amin Sarr schoot de spits de bal in de lange hoek (0-1). Een droomstart voor de Friezen, die het duel daarna onder controle hadden. Na een tactische omzetting bij Vitesse was het even zoeken, maar Sarr maakte de wedstrijd op slag van rust een stuk minder spannend door keeper Kjell Scherpen te omspelen en de bal in het verlaten doel te schuiven (0-2).

Met een comfortabele stand op het scorebord behield sc Heerenveen na de pauze het overwicht. Niet door groots te spelen, maar door georganiseerd te staan en niets weg te geven. Van daaruit sloegen de Friezen in de tweede helft van de tweede helft genadeloos toe, dankzij twee andere uitblinkers: het koningskoppel voorin. Beide keren was Sarr de aangever en Van Hooijdonk de afmaker (0-4). Daarmee beleefde de ploeg en de bijna 500 meegereisde supporters uit Fryslân een perfecte middag in Arnhem.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Verdedigers pakken de hoofrol: SC Heerenveen wint boeiend duel van FC Twente
Van Wonderen: We hebben wat twijfelgevallen in de selectie voor zondag
Jeroen Manschot fluit thuiswedstrijd tegen FC Twente
SC Heerenveen mag tegen Ajax vier minuten hopen op stunt: Ruime nederlaag
Van Wonderen weet hoe het is om te stunten tegen Ajax: Het is een mooie uitdaging

Volgende wedstrijd

FC Emmen  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20