Van Wonderen waakt voor euforie: Er zijn nog zat dingen die beter kunnen
Datum: 26-08-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Hoewel sc Heerenveen een prima seizoenstart kent met vijf punten uit drie duels en daarin nog geen enkel doelpunt tegen kreeg, tempert hoofdtrainer Kees van Wonderen vrijdag bij het persmoment de verwachtingen. Zijn ploeg haalde vorige week uit op bezoek bij Vitesse (0-4), "maar dat biedt geen enkele garantie richting de wedstrijd tegen Fortuna." Een vooruitblik.

Vijf uit drie, achterin driemaal de nul en in de laatste wedstrijd een aanvalsduo dat niet alleen elkaar gemakkelijk vond, maar ook het net. Zelfs vier keer. Er zijn ooit trainers minder goed begonnen aan een nieuwe klus. Kees van Wonderen weet het, maar blijft met beide benen op de grond. "We zijn pas net onderweg. Fortuna-thuis wordt wedstrijd nummer vier. Het is nog veel te vroeg voor conclusies."

Maar met de manier waarop sc Heerenveen aan het seizoen is begonnen, kan Van Wonderen niet ontevreden zijn. "We zijn doorgegaan met de lijn die de club vorig seizoen heeft ingezet. En vanaf het moment dat ik hier kwam, zijn we aan het kijken of we daarin de volgende stappen kunnen maken. Ik hoop dat de winst op Vitesse ons het vertrouwen geeft om het gewenste proces te kunnen versnellen."

Vallen en opstaan
Zoiets gaat met vallen en opstaan, weet Van Wonderen. "Er zijn nog zat dingen die beter kunnen. Het is nog niet wat we willen, maar daar werken we aan. We zullen echt nog wel eens in slecht weer terechtkomen. We vinden er met z'n allen al heel snel iets van, na slechts drie wedstrijden. Ik moet er straks wat van vinden na pak 'm beet vijftien duels. Dan zie je of er ontwikkeling plaatsvindt."

Het volgende meetmoment voor sc Heerenveen en Van Wonderen heet Fortuna Sittard. Rustig was het daar afgelopen week allesbehalve met het vroege ontslag van trainer Sjors Ultee. "Het is afwachten hoe ze voor de dag komen", zegt Van Wonderen. "Met Iñigo Córdoba (speelde bij Go Ahead onder Van Wonderen, red.) en Burak Yilmaz hebben ze wapens toegevoegd aan hun spel. Ze hebben de kwaliteiten om het ons moeilijk te maken."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Seizoenstoetje smaakt niet lekker: Sc Heerenveen uitgeschakeld
Van Wonderen blijft vertrouwen houden: We hadden FC Twente flink in de greep
SC Heerenveen verkoopt huid duur, maar blijft met lege handen achter
We moeten een ongelooflijk hoog niveau aantikken
Nagtegaal aangesteld als scheidsrechter voor thuiswedstrijd met FC Twente

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20