Van Wonderen is blij voor Noppert, maar focus ligt nu op Nec: Een heel gevaarlijk elftal
Datum: 02-09-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Zondagmiddag om 14.30 uur zal Louis van Gaal met veel interesse kijken naar het duel tussen sc Heerenveen en NEC. Andries Noppert neemt het op tegen Oranje-concurrent Jasper Cillessen. Kees van Wonderen vindt het mooi dat de doelman bij de voorselectie zit.

“Geweldig”, noemt de oefenmeester het nieuws. “Als keeper moet je altijd knokken voor die ene plek. Het is frustrerend als je altijd achter een ander staat. Als het dan jouw kant opvalt, is het geweldig. We dolden er wel eens over, maar hij zei altijd: ‘Dat gaat niet gebeuren’. Het is een verhaal voor in een boek. Hij zit nu bij de vijf beste keepers van Nederland”, aldus Van Wonderen, die lovend is over de doelman die hij vorig seizoen al meemaakte bij Go Ahead Eagles.

“Hij is lang, durft te komen, is verbaal aanwezig en super dapper. Hij durft zich ervoor te gooien en hij heeft een ongelooflijke reflex. Voor de club is dit ook heel bijzonder”, vervolgt de trainer. Naast Noppert zitten er ook drie spelers in de voorselectie met een verleden bij sc Heerenveen. Joey Veerman, Denzel Dumfries en Marten de Roon mogen ook hopen op een uitnodiging.

Voor de interlandperiode begint, wacht nog een serie van drie wedstrijd, te beginnen tegen NEC. Joost van Aken en Tibor Halilovic hadden wat pijntjes op de training, maar lijken fit genoeg om te spelen. De kans op wijzigingen lijkt dan ook klein. “Als de resultaten goed zijn, is er niet echt een reden om het door elkaar te gooien”, aldus Van Wonderen, die nog niet teveel bezig is met het resultaat.

“Het kan twee kanten opvallen. Ik hoor dat mensen een ontwikkeling zien bij ons, dat vind ik op dit moment het belangrijkste”, vertelt de trainer, die de Nijmegenaren donderdagavond doelpuntloos gelijk zag spelen tegen AZ. Het is volgens hem niet per se een voordeel voor de Friezen, die de hele week rust hadden. “Ik denk dat ze juist met een goed gevoel naar Heerenveen komen door dat punt. Ik vind het een gevaarlijk elftal. Je ziet dat ook zij stappen maken.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van Wonderen kijkt uit naar boeiend schema: We zijn in staat bij de eerste acht te komen
Joost van Aken dit seizoen niet meer in actie door blessure
Kamphuis fluit zaterdagmiddaguitwedstrijd tegen AZ
SC Heerenveen speelt oefenwedstrijd tegen Vitesse gelijk
Van Hooijdonk geeft persoonlijke mijlpaal extra glans als matchwinner

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20