Van Wonderen weet hoe het is om te stunten tegen Ajax: Het is een mooie uitdaging
Datum: 09-09-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Zaterdagavond 18.45 uur staat de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Kees van Wonderen zag de Amsterdammers eerder deze week overtuigend met 4-0 winnen van Rangers FC in de Champions League, maar het zorgt niet voor knikkende knieën bij de Friezen.

“Een mooie test”, aldus Van Wonderen, die nog altijd niet teveel naar de ranglijst wil kijken. Hij focust zich op de ontwikkeling van de ploeg. Heerenveen is na vijf wedstrijden nog ongeslagen en hield al vier keer de nul. Onder andere tegen Feyenoord wist de ploeg het doel van schoon te houden. “Toen moesten we heel erg verdedigen. Pas na de pauze kwamen we echt aan voetballen toe. Hoe dat nu zal gaan, moet blijken. Voor mij is dit geen wedstrijd van maken of breken. Het is een mooie uitdaging.”

Welke spelers zondag het veld opgaan bij de Amsterdammers, is nog de vraag. Van Wonderen verwacht een aantal wijzigingen, aangezien Ajax komende week tegen Liverpool speelt. “We zien het wel. En of er nou de ene goede speler staat of een andere, dat maakt niet zoveel uit”, vertelt de trainer, die zelf ook nog niets kwijt wil over zijn opstelling. "Ik denk niet dat ik dat moet doen. Dat ga je morgen wel zien. We hebben wel wat aanloopprobleempjes gehad. Ik verwacht niet heel veel problemen, maar we hebben wel wat halfjes.”

Waar de Friezen nog ongeslagen zijn, heeft Ajax na vijf duels de volle buit gepakt. De pompeblêdenformatie gaat zonder angst richting de hoofdstad. “De spelers beseffen zich dat we tegen een topploeg spelen. Daar moeten ze het beste van zichzelf laten zien”, aldus Van Wonderen, die vorig jaar een punt pakte in Amsterdam. Met Go Ahead Eagles wist hij in eigen huis zelfs met 2-1 te winnen. “Het is niet zo dat ik het medicijn tegen Ajax ben. Wij moeten een goede dag hebben, terwijl zij wat minder moeten zijn. Dan moet het ook nog meezitten. Als het zo’n dag is, kun je daar iets halen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20