Van Wonderen: We hebben wat twijfelgevallen in de selectie voor zondag
Datum: 16-09-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Voor sc Heerenveen staat zondag de wedstrijd tegen FC Twente in het Abe Lenstra stadion op het programma. De Tukkers staan momenteel op de vijfde plek, één plekje hoger dan de ploeg van Kees van Wonderen.

De nederlaag tegen Ajax van vorige week was een duidelijke, maar de trainer zag ook positieve punten die hij weer mee kan nemen naar de wedstrijd van zondag. “Ik kan me nog een heel mooi moment herinneren in de tachtigste minuut. We staan 5-0 achter en verliezen de bal hoog op het veld en toch zie ik de hele ploeg weer terug in formatie komen, om maar geen zesde tegen te krijgen”, omschrijft hij. “Dat geeft mij aan dat de hele ploeg bezig is zijn huid zo duur mogelijk te verkopen.”

Vooruitkijkend op het duel van zondag is Van Wonderen duidelijk. De coach is onder de indruk van FC Twente. “Het is een uitstekend elftal, dat hebben ze vorig jaar bewezen. Ze hebben het elftal ook nog eens goed weten te behouden. Er zit een enorme dynamiek, power en kwaliteit in de ploeg", analyseert hij. De trainer van sc Heerenveen verwacht met de Tukkers een elftal te treffen die in de top vijf gaat eindigen. "We zullen ongelooflijk goed moeten zijn om ons hiermee te meten. Ze worden ternauwernood uitgeschakeld door Fiorentina, ze winnen van PSV. Het wordt een zware klus."

Voor de wedstrijd van aankomende zondag kan sc Heerenveen niet over een volledig fitte selectie beschikken. Tibor Halilovic is nog steeds geschorst, maar er ontbreken meer spelers. “We hebben wel wat twijfelgevallen in de groep inderdaad. Meer dan we eigenlijk zouden willen. Er zijn een aantal jongens waarvoor de wedstrijd te vroeg komt, die gaan het niet halen. Mats Köhlert missen we al een tijdje, Alex Timossi is uitgevallen met een lichte blessure en Thom Haye heeft last van een teenonsteking. Dit zijn serieuze twijfelgevallen voor zondag."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Michel Vlap doet stug SC Heerenveen pijn: nipte nederlaag
Kees van Wonderen blijft positief: Ik zie mijn spelers vechten
Rob Dieperink aangesteld als scheidsrechter voor de uitwedstrijd tegen FC Twente
sc Heerenveen krijgt bezoek van VVV-Venlo in de beker
Afgekeurde goal Olsson startsein voor vervelende avond: nederlaag in eigen huis

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  NEC

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20