Van Wonderen moet knopen doorhakken voor FC Emmen-uit: Keuzes dienen zich aan
Datum: 30-09-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen neemt het zondagavond 20.00 uur op tegen FC Emmen. De Drentenaren staan onderaan de ranglijst, maar van onderschatting is geen sprake bij Kees van Wonderen. “Ze winnen thuis van FC Utrecht, dus het is een uitdaging. FC Emmen is een ploeg die op hetzelfde level staat qua mogelijkheden als wij. Je ziet in wedstrijden ook wel goede fases.”

Het eerste blok van het seizoen beëindigden de Friezen met een overwinning op FC Twente, waardoor de teller op twaalf punten staat na zeven duels. Of dezelfde elf spelers aan de aftrap staan in de Oude Meerdijk, liet de trainer in het midden. Van Wonderen heeft iets te kiezen nu alle spelers fit zijn. “Mats Köhlert en Thom Haye hebben al gespeeld in het oefenduel met Cercle Brugge. Pawel Bochniewicz, Joost van Aken en Amin Sarr kregen in die wedstrijd rust. Zij zijn ook helemaal hersteld. Daarnaast hebben we Tibor Halilovic ook terug”, somde de oefenmeester op.

Het betekent dat hij knopen moet doorhakken. “Keuzes dienen zich aan. Dat is voor ons goed. Meer opties en meer concurrentie is fijn. Je maakt uiteindelijk de afweging wat het beste is voor de ploeg. In principe is er geen reden om te wisselen, maar sommige spelers hebben in het verleden al iets bewezen. Je zag tijdens de trainingen dat sommigen echt vochten voor hun plek. Ze moeten leveren. Dat is alleen maar positief”, aldus Van Wonderen, die de definitieve opstelling dus niet prijs wilde geven. “Ik ga niet teveel zeggen, dat lijkt me niet slim.”

Vol uitvak
sc Heerenveen wordt in Emmen gesteund door een volgepakt uitvak. Binnen twee minuten was het bezoekersvak uitverkocht. Het is volgens Van Wonderen een goed teken dat de fans zich achter de ploeg scharen. “Wij hebben aan het begin van het seizoen gezegd dat het enthousiasme omhoog moet. Die interactie is heel belangrijk.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Scherpschutter van Amersfoort keert terug in Friesland
Tahiri kroont zich tot matchwinner in spannende Fryske Derby
Noppert en van Wonderen willen Fryske Derby winnen: Je voelt dat het leeft
Om utens: Andries Noppert mag koffers pakken voor WK in Qatar
Lindhout aangesteld als scheidsrechter voor Fryske Derby

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20