Milan van Ewijk bezorgt SC Heerenveen drie punten met mooie goal
Datum: 08-11-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft zaterdagavond overwinning vijf geboekt in competitieverband. Makkelijk ging het niet, maar uiteindelijk kreeg de pompeblêdenformatie Excelsior toch op de knieën: 0-1. Milan van Ewijk werd met zijn derde treffer van het seizoen de gevierde man. Dat deed hij op fraaie wijze.

Kees van Wonderen zag zijn ploeg afgelopen weekend domineren tegen FC Utrecht in de eerste helft, waarbij mooie aanvallen en grote kansen zich in rap tempo opstapelden. In Rotterdam wilde hij hetzelfde voetbal van zijn ploeg zien, maar voor de pauze kwam dat er niet uit. De bezoekers hadden bijna zestig procent balbezit, maar echt uitgespeelde mogelijkheden waren er niet. Het enige schot op doel was vanuit een vrije trap van Amin Sarr. Zijn inzet was een makkelijke prooi voor doelman Stijn van Gassel. Daardoor gingen de ploegen met de brilstand de kleedkamer in voor de thee.

In de tweede helft was er al snel een serieuze mogelijkheid voor de Friezen. Tibor Halilovic vuurde de bal op het vijandelijke doel, maar Van Gassel wist de bal tegen te houden. Een doelpunt leverde het dus niet op, maar het bleek wel het startsein van een leukere tweede helft. Een paar minuten later was namelijk ook Milan van Ewijk dichtbij de openingstreffer. Zijn inzet werd wederom gekeerd door de doelman van de Rotterdammers. In minuut 58 mocht de rechtsback alsnog juichen. Hij verraste de doelman met een vlammend schot, waardoor de nul van het scorebord af was.

Tien minuten later leek het 2-0 te worden voor sc Heerenveen door een rake kopbal van Pawel Bochniewicz, maar de grensrechter gooide roet in het eten wegens buitenspel. Het betekende daardoor niet de mokerslag voor de Rotterdammers, maar het gaf de thuisploeg juist een extra boost. Kort na de afgekeurde treffer leek voormalig sc Heerenveen-talent Couhaib Driouech de stand recht te trekken, maar ook deze goal ging niet door. Voor de aanvaller de bal kreeg, maakte zijn ploeggenoot Kenzo Goudmijn hands. Excelsior bleef bloed ruiken en drukte de bezoekers naar achteren, maar een doelpunt viel niet meer. Daardoor nemen de manschappen van Van Wonderen de punten mee naar huis.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20