Noppert en van Wonderen willen Fryske Derby winnen: Je voelt dat het leeft
Datum: 11-11-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Het was vrijdagmiddag een drukte van belang in de perskamer van het Abe Lenstra stadion. Waar normaal Kees van Wonderen de meeste aandacht krijgt om te praten over de komende wedstrijd, moest de hoofdtrainer de aandacht nu delen met Andries Noppert. De doelman kreeg eerder op de dag te horen dat hij bij de selectie van Oranje zit. Dat betekent dat hij dinsdag naar Qatar gaat.

"Hij heeft het laten zien. Iedereen in het team vindt het prachtig voor hem", vertelde de trainer, die merkt dat de keeper niet alleen in Friesland de gunfactor heeft. "Dat komt door de persoon die hij is. Hij doet normaal, is nuchter en voelt zich niet beter dan anderen. Mensen zien heel snel of je een rol speelt of niet."

"Het besef moet nog een beetje komen", vertelde de hoofdrolspeler zelf. "Jasper Cillessen en Mark Flekken keepen op een heel hoog niveau en hebben meer ervaring. Ik was er van uitgegaan dat er vier keepers mee zouden gaan, maar het werden drie. Als je mijn carrière bekijkt, is dit de kers op de kaart. Het maakt mij trots. Op de training hebben we het Wilhelmus gezongen, iedereen leeft mee."

Noppert mag dromen van een heldenrol op het wereldkampioenschap. Louis van Gaal noemde hem tijdens de persconferentie 'de keeper in vorm'. "Ik moet m'n ding blijven doen zoals ik dat hier ook doe", stelde de nuchtere Fries, die nog niet teveel na wil denken over het eindtoernooi. Momenteel focust hij zich met honderd procent op de Fryske Derby. "Ik ben een jongen uit de regio. Ik weet hoe het leeft. Deze wil ik heel graag winnen. Daarna gaat de knop om. Met drie punten wil ik mijn koffer inpakken."

Fryske Derby

Van Wonderen komt niet uit de buurt, maar merkt wel dat er een belangrijke wedstrijd op het programma staat. "Je voelt dat het leeft, dat er veel op het spel staat. Dit zijn mooie duels. Ik heb ook tegen de jongens gezegd dat ze vooral moeten genieten", aldus de oefenmeester, die de komende tegenstander donderdagavond met 1-0 zag verliezen van Feyenoord. "Ze hebben moeite om een goal te maken, maar je ziet ook dat het zomaar nog gelijk had kunnen worden."

sc Heerenveen staat momenteel achtste in de competitie, Cambuur moet genoegen nemen met plek zeventien. Of Pawel Bochniewizc erbij is, is nog een vraagteken. Sowieso gaat het geen makkelijke wedstrijd worden, stelde de trainer. "Dit jaar hebben ze het wat moeilijker, maar ik vind het wel een ploeg die in staat is om nog te klimmen. Het is een gevaarlijke ploeg. Tegen Volendam hadden we ook een moeilijke eerste helft. Je ziet dat de verschillen niet zo groot zijn."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Seizoenstoetje smaakt niet lekker: Sc Heerenveen uitgeschakeld
Van Wonderen blijft vertrouwen houden: We hadden FC Twente flink in de greep
SC Heerenveen verkoopt huid duur, maar blijft met lege handen achter
We moeten een ongelooflijk hoog niveau aantikken
Nagtegaal aangesteld als scheidsrechter voor thuiswedstrijd met FC Twente

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20