Amin Sarr kroont zich tot man van de wedstrijd tegen FC Groningen
Datum: 22-01-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft drie punten gepakt tegen FC Groningen. Het werd net als vorig seizoen 3-1. Amin Sarr werd de gevierde man bij de thuisploeg met doelpunten, verdeeld over beide helften. Pelle van Amersfoort zorgde voor de andere treffer.

Al na vijf minuten was het raak voor de Friezen. Andries Noppert schoot een bal naar voren, waarna de doelman aan de andere kant een inschattingsfout maakte. Daardoor kon Amin Sarr met zijn snelheid profiteren. Het vroege doelpunt bleek niet het startsein van een gemakkelijke wedstrijd. De teams deden weinig voor elkaar onder, wat resulteerde in een eerste helft met weinig kansen. Vlak voor rust kwam ook de stand weer in evenwicht. Florian Krüger kreeg de bal voor zijn voeten na een ingooi, waarna de bal tegen de touwen ging.

Daarna zette de thuisploeg nog even bij voor de pauze. Antoine Colassin werd dreigend met een voorzet en Amin Sarr probeerde het niet veel later met een schot, na goed voorwerk van Simon Olsson. Een extra doelpunt kwam er niet meer, waardoor de spelers de warme thee opzochten met een 1-1 stand. Na de rust werd snel duidelijk dat beide ploegen meer wilden dan een punt. Heerenveen werd gevaarlijk met een schot van Milan van Ewijk en een kopbal van Pelle van Amersfoort, terwijl Groningen ook Noppert aan het werk zette.

Met nog twintig minuten te gaan besloot Kees van Wonderen om Sydney van Hooijdonk te brengen, de man die vorig seizoen nog goed was voor twee treffers tegen de Groningers. Door die wissel ging Sarr naar de rechtsbuitenpositie, waar hij meteen gevaarlijk was. Na een pijlsnelle sprint kwam zijn voorzet net niet aan, maar de bal kwam daarna wel voor de voeten van Thom Haye. Zijn inzet werd een prooi voor Verrips, die daarna ook redde op een schot van Van Hooijdonk.

Het was het begin van een prachtige slotfase, waarin Heerenveen uiteindelijk aan het langste eind trok. Pelle van Amersfoort was in de tachtigste minuut goed voor de 2-1 met een kopbal, waarna Sarr het feest helemaal compleet maakte met zijn tweede van de middag. Na een geweldige aanval stond de aanvaller op de goede plaats om binnen te werken.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20