sc Heerenveen heeft vervelende terugreis na nederlaag in Sittard
Datum: 26-01-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft woensdagavond geen punten gepakt tegen Fortuna Sittard. Xavier Mous mocht zich in Limburg laten zien door een blessure bij Andries Noppert, maar het lukte hem niet om zijn doel schoon te houden. De doelman had een aantal goede reddingen in huis, maar zorgde in de extra tijd van de blessuretijd voor een strafschop. Daardoor eindigde het duel in 2-0.

Fortuna begon energiek aan de wedstrijd met veel balbezit, maar serieuze kansen waren in de openingsfase niet voor de thuisploeg. Ook de bezoekers leken even op gang te moeten komen na een lange busreis, waardoor er weinig gebeurde de eerste twintig minuten. Daarna moest Ivor Pandur voor het eerst in actie komen. Mats Köhlert en Milan van Ewijk probeerden het, maar de inzetten waren simpel tegen te houden. Het bleek wel het begin van een leuke fase, want niet veel later was er ook aan de andere kant gevaar. Xavier Mous toonde zijn klasse bij een inzet van Kristijan Bistrovic en was Burak Yilmaz te snel af toen hij bijna in een kansrijke positie kwam. De laatste echte mogelijkheid voor de pauze was van Antoine Colassin, die Pandur zag redden.

De tweede helft begon net als de eerste, met een sterk Fortuna. Na tien minuten spelen moest Mous weer in actie komen. Umaro Embalo probeerde het met een schot, maar dat miste kracht om het de sluitpost moeilijk te maken. Na bijna een uur spelen klopte de aanvaller de doelman wel. Na een voorzet van Yilmaz kon de buitenspeler binnenkoppen, waardoor de Friezen in de achtervolging moesten voor een tastbaar resultaat. Van Wonderen koos daarbij voor twee andere namen: Sydney van Hooijdonk en Rami Kaib kwamen binnen de lijnen voor Simon Olsson en Colassin.

De ingevallen spits had maar een paar seconden nodig om de doelman te testen. Na goed werk van de opgekomen Milan van Ewijk kon hij echter niet genoeg kracht aan de bal meegeven. Met nog een kwartier te gaan was ook Pelle van Amersfoort dichtbij. Zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal, waardoor de achterstand bleef staan. In de blessuretijd werd de marge ook nog twee voor de thuisploeg. Burak Yilmaz schoot een strafschop tegen de touwen, waardoor er geen punten meegingen de bus in.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20