Debutantenfeestje levert geen resultaat op tegen FC Utrecht
Datum: 05-02-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft zaterdagavond geen punten gepakt tegen FC Utrecht, waardoor het gat tussen beide ploegen nu zes punten is in het voordeel van de Domstedelingen. Drie spelers maakten voor het eerst minuten in het shirt van de Friezen, maar dat heugelijke moment ging dus niet gepaard met een mooie uitslag.

sc Heerenveen had het de laatste jaren steevast moeilijk in de Galgenwaard, maar begon nu wel goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten stak Simon Olsson zijn ploeggenoot Sydney van Hooijdonk in de diepte met een goede pass, maar de spits kon er geen doelpunt van maken. Ruim tien minuten later kwam er een soortgelijke situatie voor de aanvaller. Zijn inzet ging nu net langs de verkeerde kant van de paal, waardoor de brilstand op het bord bleef staan. FC Utrecht werd in de eerste helft wel een aantal keer dreigend, maar veel serieus gevaar kwam er niet. Daardoor zochten de teams de kleedkamer op zonder goals.

Aan het begin van de tweede helft kwam Rami Al Hajj binnen de lijnen voor Pelle van Amersfoort, waarna drie minuten later de vierde man weer in actie moest komen met het wisselbord. Debutant Jeffrey Bruma moest met een handblessure naar de kant, waarna Syb van Ottele binnen de lijnen kwam. Die invaller was bij een van zijn eerste balaanrakingen meteen gevaarlijk met een bekeken schot, dat net voorlangs ging.

De wedstrijd ging gelijk op, maar met nog twintig minuten op de klok lukte het de thuisploeg toch om te scoren. Anastasios Douvikas mocht vanaf elf meter de score openen nadat Antoine Colassin licht een speler van de thuisploeg raakte. Van Wonderen besloot daarna twee nieuwelingen te brengen: Ché Nunnely en Osame Sahraoui. Die extra aanvallende impulsen zorgden er tegelijkertijd voor dat de bezoekers achterin meer ruimte weggaven, waardoor Utrecht gevaarlijk kon worden. Xavier Mous kon een aantal keer goed redden, waardoor de Friezen mochten blijven hopen op een tastbaar resultaat. Nunnely leek twee minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren, maar hij stond buitenspel. Daardoor bleef het 1-0 voor de thuisploeg.