Kees van Wonderen voorzichtig met spelers richting drukke week
Datum: 24-02-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
Zaterdagavond 18.45 uur staat het duel tussen sc Heerenveen en RKC Waalwijk op het programma in het Abe Lenstra stadion. Het is het startsein van een drukke week, waarin drie wedstrijden gespeeld worden. Kees van Wonderen probeert zijn spelers allemaal binnenboord te houden qua belasting. Sven van Beek en Andries Noppert zijn er de komende krachtmetingen sowieso niet bij.

Hoelang de doelman nog aan de kant staat met zijn kwetsuur, is niet met zekerheid te zeggen. De keeper hoopt zo snel mogelijk weer op het veld te staan. "Maar topsport is omgaan met tegenslag", stelt de trainer. "Wij hebben hem verteld dat hij een bepaalde rust moet hebben, omdat het niet sneller gaat. Je moet je niet frustreren, maar het accepteren. Hij heeft inmiddels wel het idee dat het de goede kant op gaat."

De wedstrijden van deze week komen nog te vroeg, waardoor Xavier Mous zich mag laten zien. De keeper hield afgelopen weekend niet de nul, maar daar kon niemand zich druk om maken. Cambuur werd namelijk verslagen, wat in een Heerenveens volksfeest resulteerde. Van Wonderen: "Bij die wedstrijd waren enorme emoties. Dat wist ik al van de thuiswedstrijd, maar hier voelde het nog zwaarder. Je merkte het ook toen we hier terugkwamen met de bus, hoeveel mensen hier waren. De spelers waren ook blij. In zo’n vijandige omgeving wil je gewoon winnen. Bij de buurman winnen, geeft een goed gevoel."

De driepunter kwam als geroepen. De vorige vier Eredivisiewedstrijden leverden namelijk geen punten op. "Na vier nederlagen wil je het doorbreken. Dit was een tegenstander waar het tegen kon, maar wel in een wedstrijd met andere sentimenten dan normaal. Gelukkig is het goed afgelopen", aldus de oefenmeester, die rekening houdt met de komende drukke periode. "We spelen drie dagen na RKC tegen Feyenoord en snel daarna tegen FC Twente. We moeten voorzichtig zijn met sommige jongens. Osame Sahraoui heeft bijvoorbeeld zeventig minuten gespeeld tegen Cambuur. Dat piept en kraakt nu een beetje. Dat is ook normaal, want hij zit eigenlijk nog in de opbouwfase. Daar moeten we dus nauwkeurig naar kijken."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van Wonderen kijkt uit naar boeiend schema: We zijn in staat bij de eerste acht te komen
Joost van Aken dit seizoen niet meer in actie door blessure
Kamphuis fluit zaterdagmiddaguitwedstrijd tegen AZ
SC Heerenveen speelt oefenwedstrijd tegen Vitesse gelijk
Van Hooijdonk geeft persoonlijke mijlpaal extra glans als matchwinner

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20