SC Heerenveen vergeet zichzelf te belonen
Datum: 01-03-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
Het bekeravontuur is gestrand in de kwartfinale. sc Heerenveen maakte het Feyenoord serieus lastig in het Abe Lenstra stadion, maar de ploeg was niet slagvaardig genoeg. Daardoor hadden de bezoekers in de tweede helft genoeg aan één doelpunt om in de koker te gaan tijdens de volgende loting. "Heerenveen heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld, zeker de eerste zeventig minuten. Ze waren agressief en durfden hoog druk te zetten", erkende Arne Slot, de trainer van de tegenstander, tijdens de persconferentie.

Vorige maand namen beide ploegen het ook al tegen elkaar op in het Abe Lenstra stadion. Toen begonnen de Friezen uitstekend, maar nam Feyenoord het over na een afgekeurde treffer van de thuisploeg en twee goals voor de Rotterdammers voor de pauze. Nu bleef het tot de rust gelijk. Daar mochten vooral de mannen van Kees van Wonderen van balen. sc Heerenveen was feller én gevaarlijker. Sydney van Hooijdonk kreeg na vier minuten al een goede kans na een pass van Osame Sahraoui en na dertig minuten was er nog een mogelijkheid voor de spits. Na een snelle uitbraak kreeg hij de bal van Rami Al Hajj, maar zijn inzet ging in het zijnet.

Aan het begin van de tweede helft moest Xavier Mous voor het eerst in actie komen bij een Rotterdams schot tussen de palen. Dat was een makkelijke prooi voor de doelman. Aan de andere kant van het veld werd het ook gevaarlijk, waarbij Al Hajj, Mats Köhlert en Sahraoui elkaar blindelings vonden. Het schot van de middenvelder werd aangeraakt door een Feyenoorder, waardoor het slechts een corner werd. Heerenveen bleef het publiek bij vlagen vermaken. Niet alleen met technische hoogstandjes, maar ook met een geweldige drive en passie.

Zelfs met die tomeloze inzet kon de thuisploeg niet voorkomen dat de bezoekers steeds dichter bij een doelpunt kwamen. De wedstrijd golfde in het tweede bedrijf op en neer, zonder dat beide keepers het echt druk kregen. De laatste pass was vaak net niet nauwkeurig genoeg, waardoor de verdedigers het konden oplossen, of de schoten gingen langs de verkeerde kant van het aluminium. In de tachtigste minuut lukte het de Rotterdammers wel om door de Friese defensie te snijden, waarna Santiago Gimenez de bal achter Mous schoot: 0-1. Die klap kwam sc Heerenveen niet meer te boven.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Jeroen Manschot fluit thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard
Sterk gewijzigd SC Heerenveen verliest oefenwedstrijd van FC Groningen
SC Heerenveen komt vroege achterstand te boven: Mooie zege op Vitesse
Van Wonderen: Je ziet het team sterker worden
Van de Graaf aangesteld als scheidsrechter voor Vitesse-uit

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  Fortuna Sittard

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20