SC Heerenveen toont veerkracht tijdens voetbalgevecht
Datum: 05-03-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft een punt gepakt in het uitduel met FC Twente na een doelpuntrijke wedstrijd. Na negentig minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord, wat voor de bezoekers voelde als een overwinning gezien het scoreverloop. De ploeg van oude bekende Ron Jans en Michel Vlap leek in eigen huis af te stevenen op een driepunter, maar door een knappe comeback werd het alsnog gelijk voor de Friezen. "Het is heel lekker voor het moraal dat je een puntje meeneemt", stelde Xavier Mous kort na het laatste fluitsignaal voor de camera van ESPN.

Waar sc Heerenveen de afgelopen wedstrijden veel complimenten kreeg voor het aanvallende spel, kwam de ploeg nu iets moeilijker aan voetballen toe. Dat had meerdere factoren: noodgedwongen wissels in het elftal en de hoge druk van FC Twente. Daardoor moesten de Friezen vooral hopen op de omschakeling. Dat lukte een aantal keer, maar echt vaak hoefde Lars Unnerstall niet in actie te komen. Desondanks werd de doelman wel eenmaal geklopt in de eerste helft: na een corner, waarbij Pawel Bochniewicz de bal goed doorkopte bij de eerste paal, maakte Mees Hilgers een eigen goal. Waar sc Heerenveen in minuut 25 op voorsprong kwam, bracht Twente nog geen tien minuten later de stand weer in evenwicht. Ook ditmaal was het raak uit een hoekschop. Robin Pröpper kopte de bal over Xavier Mous heen, wat meteen de ruststand was in Enschede.

Na de pauze kenden de Friezen een valse start, want al na twee minuten spelen lag de bal tegen de touwen voor de thuisploeg. De net ingevallen Manfred Ugalde zette de 2-1 op het scorebord, waarna Vaclav Cerny niet veel later de marge verdubbelde. Het was aan Milan van Ewijk te danken dat de wedstrijd na een uur spelen nog niet beslist was. De vleugelverdediger maakte snel de aansluitingstreffer, na een pass van Anas Tahiri. Daardoor mochten de Friezen blijven hopen op een tastbaar resultaat, terwijl de Tukkers zich nog niet rijk konden rekenen. Daardoor gingen beide ploegen op jacht naar een doelpunt. Twente was met zeventig minuten op de klok gevaarlijk via Ugalde, maar Joost van Aken kon redding brengen op de doellijn.

In de laatste fase golfde het spel op en neer, want ook aan de andere kant van het veld waren een aantal gevaarlijke momenten. Pelle van Amersfoort kreeg een grote kans na een goede pass van Osame Sahraoui, maar die ging er niet in. Eerder in de tweede helft was Kaib ook al twee keer dicht bij de gelijkmaker, met een kopbal in de handen van de doelman en een schot dat net langs de verkeerde kant van de paal ging. In de negentigste minuut mocht de linksback alsnog juichen door de 3-3 binnen te werken.

“Er gingen heel veel dingen fout”, aldus Mous, die na de wedstrijd vooral opgelucht was. “Dit is voor ons een belangrijk punt. De laatste weken hebben we een aantal goede wedstrijden gespeeld en zat het tegen. Nu viel het de goede kant op.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20