Van Wonderen kijkt uit naar boeiend schema: We zijn in staat bij de eerste acht te komen
Datum: 31-03-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen neemt het zaterdagmiddag om 16.30 uur op tegen AZ. Kees van Wonderen is benieuwd of zijn ploeg zich kan meten met de Alkmaarders. Eerder dit seizoen lukte het de Friezen om in de uitwedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente een punt te pakken. Het geeft de trainer en zijn spelers houvast richting het duel met de nummer vier van de Eredivisie.

"Tijdens de interlandperiode misten we een aantal spelers, maar de laatste twee dagen hebben we met z'n allen weer getraind. Je proeft veel energie, de spelers hebben zin om de competitie te hervatten", vertelt Van Wonderen. "Ik ben heel benieuwd hoe we erop staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij de lijn van de overwinning op FC Groningen door kunnen trekken, maar je moet altijd afwachten hoe we ons als team presenteren na zo’n periode."

De trainer vervolgt: "AZ is een goede, evenwichtige ploeg. Je moet wel van goeden huize komen om daar een resultaat te halen. We zijn ertoe in staat, maar dan moet je misschien ook een beetje geluk hebben. We treffen AZ nu kort na een interlandperiode. Wat gunstiger voor ons zou zijn, is om ze te treffen rondom hun Europese wedstrijden. Je ziet dat het dan impact heeft, dat ze zich toch weer even moeten opladen."

Eerder dit seizoen stond het affiche al in het Abe Lenstra stadion op het programma. Toen won de ploeg uit Noord-Holland met 0-2 door treffers van Dani de Wit en Tijjani Reijnders. "AZ was hier heel goed. Wij hadden onze handen er aan vol, maar er had wel een resultaat ingezeten als wij die strafschop niet hadden gemist in de slotfase", stelt Van Wonderen, die Jeffrey Bruma weer tot zijn beschikking heeft. "Joost van Aken missen we natuurlijk wel met een serieuze blessure."

Play-offs
Nu de interlandperiode voorbij is, is officieel de laatste fase van de competitie van start gegaan. Van Wonderen heeft een duidelijk doel: hij wil met zijn manschappen de play-offs voor Europees voetbal halen. "We hebben nog acht wedstrijden te gaan. Ik denk dat wij in staat zijn om bij de eerste acht te komen", aldus de trainer. "We spelen nog twee uitwedstrijden tegen ploegen uit de top-vijf: AZ en PSV. Daarnaast gaan we nog op bezoek bij Sparta en NEC, twee ploegen waar we mee strijden. Het is een boeiend programma. Wat voor ons belangrijk is, is dat wij kansen blijven creëren én effectiever worden. We moeten ons goede spel vertalen in doelpunten."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep
KNVB stelt Jeroen Manschot aan als scheidsrechter bij SC Heerenveen - FC Utrecht

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20