Van Wonderen ziet ontwikkeling bij sc Heerenveen: Het valt te weinig onze kant op
Datum: 05-05-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen neemt het zaterdagavond om 20.00 uur op tegen NEC. De ploegen hebben evenveel punten en maken daardoor beide nog kans op een ticket voor de play-offs. Eerder dit seizoen speelden de teams in het Abe Lenstra stadion al tegen elkaar. Destijds eindigde het duel zonder doelpunten, waardoor beide partijen een punt kregen. Kees van Wonderen zou ervoor tekenen dat zijn manschappen nu weer de nul weten te houden. De afgelopen twee duels leverden namelijk zeven tegengoals op.

"Wij waren een van de minst gepasseerde ploegen, maar de balans is de andere kant op gegaan", erkent de trainer. "We zijn van 5-3-2 naar 4-3-3 gegaan en kregen in de winter te maken met een aantal veranderingen in het team. We zijn teruggegaan naar de huisstijl van de club. Het is voetballend leuker om naar te kijken, maar we mogen ook kritisch zijn op het feit hoe we die doelpunten weggeven."

Van Wonderen vervolgt: "We hadden ineens een periode met veel tegengoals, waarbij de vinger niet op één ding te leggen was. Tegen FC Groningen, AZ en Volendam krijg je dan in totaal twee doelpunten tegen, waarna het tegen Sparta vier zijn en tegen Emmen drie. Dan ga je kijken: hoe kunnen we dat een halt toeroepen? Het is natuurlijk niet wat je wilt. Als trainer wil je een reactie zien op datgene wat gebeurt, maar daar betaal je wel leergeld voor."

sc Heerenveen speelt nog vier competitiewedstrijden, te beginnen met het uitduel in Nijmegen. De wens is duidelijk: de komende weken een ticket in de wacht slepen voor het seizoenstoetje. "We willen een ploeg worden die op lange termijn structureel bij de eerste acht zit. We begonnen voortvarend, maar hebben een terugslag", aldus de oefenmeester. "Wij zitten in een grote groep met clubs die elkaar weinig ontlopen. De laatste periode is gebleken dat we niet stabiel genoeg zijn, het valt te weinig onze kant op. Toch moeten we ook kijken naar de punten die we wel ontwikkeld hebben dit seizoen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Seizoenstoetje smaakt niet lekker: Sc Heerenveen uitgeschakeld
Van Wonderen blijft vertrouwen houden: We hadden FC Twente flink in de greep
SC Heerenveen verkoopt huid duur, maar blijft met lege handen achter
We moeten een ongelooflijk hoog niveau aantikken
Nagtegaal aangesteld als scheidsrechter voor thuiswedstrijd met FC Twente

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20