Van Wonderen over heel gek seizoen: Ik zie een team dat zich blijft ontwikkelen
Datum: 19-05-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
Het seizoen nadert zijn einde. Zondagmiddag om 14.30 uur staat de laatste uitwedstrijd in de competitie op het programma tegen PSV. De Friezen hebben nog iets om voor te spelen: een ticket voor de play-offs. sc Heerenveen pakte afgelopen weekend een puntje, waardoor de ploeg nu op de achtste plaats staat. Dat is aan het eind van de rit genoeg voor het seizoenstoetje, maar Kees van Wonderen weet dat er ook kritiek is na de doelpuntloze wedstrijd tegen Excelsior.

"Het was niet goed", erkent de trainer. "Je bent even chagrijnig. In de kleedkamer was het stil, ze waren teleurgesteld. Toch moet je weer verder, je moet je pad weer vervolgen nadat je de wedstrijd hebt geanalyseerd. Je kijkt naar wat verkeerd gaat bij die grote kans van Reda Kharchouch, maar je kijkt ook naar de positieve punten. Bijvoorbeeld die mooie aanval waarbij de bal van Ché Nunnely net niet aankwam bij Sydney van Hooijdonk. Dat was een goed moment." Het was een van de weinige keren dat Heerenveen gevaarlijk werd tegen de Rotterdammers. "We gaven kansen weg en creëerden zelf weinig, eigenlijk voor het eerst na de winterstop", aldus Van Wonderen, die Ché Nunnely zondagmiddag mist tegen PSV.

Deksel op de neus
Dit seizoen pakte het team punten in de uitwedstrijden tegen Feyenoord, AZ en FC Twente. Tegelijkertijd werden er punten verspeeld tegen ploegen die lager op de ranglijst staan. Van Wonderen spreekt van 'een heel gek seizoen'. "Er is een hoop gebeurd", stelt hij. "We begonnen met weinig tegengoals, maar nu zijn we kwetsbaarder. We spelen nu aanvallender, maar we weten te vaak niet het verschil te maken waarna we het nog weggeven."

Van Wonderen vervolgt: "We hebben nu drie of vier keer het deksel op de neus gekregen. Tegen Excelsior was de wedstrijd niet goed, terwijl iedereen een overwinning verwacht. Ik snap dat je als supporter dan ontevreden bent. Je mag verwachtingen hebben, je wilt natuurlijk iets zien en geamuseerd worden. Maar ik kijk als trainer naar het hele plaatje. Ik zeg niet dat we fantastisch spelen, maar ik zie wel een team dat zich blijft ontwikkelen, dat met elkaar aan het strijden is."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Levi Smans over van VVV-Venlo
Robin van Persie heeft zin geweldige uitdaging: Ik wil de mensen trots maken
SC Heerenveen sluit seizoen af met typerende nederlaag in Rotterdam
Kees van Wonderen ziet verschil tussen SPARTA EN SC Heerenveen: Dat is frustrerend
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20