Kansenregen in openingsfase levert niets op: SC Heerenveen verliest
Datum: 27-08-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is de ongeslagen status kwijt. De derde competitiewedstrijd van het seizoen leverde het eerste puntverlies op. Sparta Rotterdam was met 1-3 te sterk in het Abe Lenstra stadion. Een uitslag die op basis van de eerste tien minuten de wenkbrauwen doet fronzen.

Vorig seizoen was de krachtmeting tussen deze twee ploegen de openingswedstijd van de Eredivisie. Destijds wisten de teams nauwelijks kansen te creëren, waardoor het duel doelpuntloos eindigde. sc Heerenveen liet in de openingsfase duidelijk zien dat er nu vol voor de winst werd gegaan. In de zesde minuut leverde dat maar liefst drie serieuze kansen op, maar de bal wilde er niet in. Osame Sahraoui was het dichtste bij. Hij zag zijn inzet op de paal belanden. Een paar tellen later waren de Friezen weer tweemaal dichtbij, maar ook nu lag de bal nog niet tegen de touwen.

Na iets meer dan een half uur spelen, was het aan de andere kant van het veld wel raak. Andries Noppert kon nog redding brengen op een schot van Koki Saito, maar zag daarna de rebound van Tobias Lauritsen wel achter zich in het net verdwijnen: 0-1. Na de pauze werd de marge verdubbeld door de bezoekers. Koki Saito kon van dichtbij makkelijk binnenkoppen nadat Noppert een bal niet goed kon verwerken. De Japanner maakte het voor de Friezen nog erger door de marge naar drie te schieten met een geplaatst schot in de hoek.

De spanning leek weg, maar Pawel Bochniewicz gaf zich niet zomaar gewonnen. De Poolse verdediger kopte een bal in de goal, waardoor het vertrouwen terugkwam. Kees van Wonderen bracht onder andere Daniël Karlsbakk om een tweede treffer te forceren, maar echt dreigend werd het niet meer voor het doel van Nick Olij.

Heerenveen eindigde het duel uiteindelijk met tien man. Thom Haye kreeg in de blessuretijd een rode kaart na een overtreding.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Levi Smans over van VVV-Venlo
Robin van Persie heeft zin geweldige uitdaging: Ik wil de mensen trots maken
SC Heerenveen sluit seizoen af met typerende nederlaag in Rotterdam
Kees van Wonderen ziet verschil tussen SPARTA EN SC Heerenveen: Dat is frustrerend
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20