Kees van Wonderen bouwt na interlandperiode verder aan huis SC Heerenveen
Datum: 15-09-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
Vrijdagmiddag was het druk in de perszaal. Niet alleen trainer Kees van Wonderen, maar ook internationals Ion Nicolaescu en Hussein Ali werden ondervraagd door de journalisten. "We hebben veel spelers met een verhaal door de interlands", aldus de trainer, die de afgelopen dagen werkte met een kleinere spelersgroep dan normaal. Zeven voetballers uit de eerste selectie waren op pad met hun land. "Maar iedereen is sinds gisteren weer ingestroomd."

Feyenoord is zaterdagmiddag om 16.30 uur de tegenstander. Vorig seizoen eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. "Het was een wedstrijd waarin we naar achteren werden gedrukt, waarin we veel moesten verdedigen. Dat lukte goed, mede dankzij Andries Noppert. Wij waren heel blij dat we daar een punt pakten. Anderen zeiden dat we veel te defensief waren, maar met iets meer geluk had het ook 0-1 kunnen worden. Het wedstrijdbeeld was wel dat zij de overhand hadden."

Van Beek terug, Bochniewicz twijfelgeval
Of het een goed moment is om de Rotterdammers nu te treffen direct na een interlandperiode? "Je kijkt vooral naar je eigen elftal en niet zozeer naar je tegenstander", vertelt Van Wonderen, die weer kan beschikken over Sven van Beek. De verdediger maakte tijdens de interlandperiode in twee oefenwedstrijden minuten. Of de mandekker meteen in de basis begint, wilde de oefenmeester nog niet vertellen. "Hij zit bij de groep, dus jullie gaan het morgen zien."

Pawel Bochniewicz is wel een twijfelgeval. "Hij heeft wat last rondom zijn heup. We wachten het even af", legt de trainer uit. De geschorste Thom Haye en Charlie Webster mogen niet in actie komen, terwijl ook huurling Patrik Wålemark niet bij de wedstrijdselectie zit. "Patrik zit in de eindfase van zijn revalidatie. Hij is in zijn hoofd nog niet helemaal vrij bij het afronden. Hij raakte ook geblesseerd toen hij een bal schoot, dus daar zit nog een beetje angst."

Aannemer Van Wonderen
Als de aanvaller binnenkort aansluit bij de wedstrijdselectie, kan Van Wonderen verder bouwen aan zijn elftal. "Je bent een aannemer die een huis aan het bouwen is, maar je wacht nog op een paar stenen. Dat terwijl de oplevertermijn al geweest is. Het huis is nog niet klaar, maar we hebben wel al vier wedstrijden gespeeld. Daarin misten we bijvoorbeeld Van Beek. Daarnaast hebben we met Luuk Brouwers, Ion Nicolaescu, Charlie Webster en Denzel Hall allemaal spelers die er nog maar net zijn. Je wilt graag pronken met het huis dat je voor ogen hebt, maar daarvoor moeten we nog even geduld hebben."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Levi Smans over van VVV-Venlo
Robin van Persie heeft zin geweldige uitdaging: Ik wil de mensen trots maken
SC Heerenveen sluit seizoen af met typerende nederlaag in Rotterdam
Kees van Wonderen ziet verschil tussen SPARTA EN SC Heerenveen: Dat is frustrerend
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20