Kees van Wonderen blijft positief: Ik zie mijn spelers vechten
Datum: 29-09-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
Zaterdagavond reist sc Heerenveen af naar Enschede, waar om 21.00 uur de wedstrijd tegen FC Twente begint. De Tukkers staan derde met vijftien punten, de Friezen hebben zes punten. Vorig seizoen eindigde het duel in de Grolsch Veste in een spectaculaire 3-3. "We hebben het niet expliciet over die wedstrijd gehad, maar we hebben nog wel even aangehaald dat we toen twee keer uit een spelhervatting gescoord hebben", vertelt Kees van Wonderen.

"Goed", was het eerste dat de coach zei toen hij de vraag kreeg hoe het ging. Zaterdagavond was de trainer na de nederlaag tegen Excelsior de gebeten hond bij een deel van de aanhang. "Deze reacties waren op mij als persoon gericht. M’n dochters kwamen ook kijken. Ik had ze voorbereid, dat dit kon gaan gebeuren. Iedereen denkt: Excelsior gaan we wel even opzij zetten. Als het dan niet lukt, kan het dat mensen zich op de trainer gaan richten. Voor de mensen die Heerenveen een warm hart toedragen, vind ik het heel vervelend dat het nog niet gaat zoals we willen."

"In de periode dat je tegenwind hebt, moet je juist je rug rechten", vervolgt een strijdbare Van Wonderen, die met vertrouwen naar de toekomst blijft kijken. "Er zit echt potentie in deze groep. Dat gaat er uitkomen, daar ben ik van overtuigd. Als ik denk: het gaat niet meer lukken, het werkt niet, dan moet ik wat anders gaan doen. Maar zo ver is het nu niet. Ik begrijp de negatieve reacties, maar ik vind het te snel. Tegen FC Twente hebben we voor het eerst iedereen beschikbaar. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd. Daardoor is ons elftal nog niet in orde, terwijl de competitie al lang en breed onderweg is."

Afgelopen weekend zag de trainer, ondanks het negatieve resultaat, een aantal positieve punten. Vooral het laatste halfuur was volgens Van Wonderen hoopgevend. "We hebben toen geprobeerd om openingen te vinden en creëerden vijf grote kansen in die periode. Gevoelsmatig is het slecht, dat snap ik. Maar ik zie mijn spelers met energie vechten, ik zie ze van alles proberen", besluit hij.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen maakt fans warm met drie punten in sfeervol Abe Lenstra Stadion
Jeroen Manschot fluit thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard
Sterk gewijzigd SC Heerenveen verliest oefenwedstrijd van FC Groningen
SC Heerenveen komt vroege achterstand te boven: Mooie zege op Vitesse
Van Wonderen: Je ziet het team sterker worden

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  FC Volendam

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20