Pelle van Amersfoort ontpopt zich tot nachtmerrie voor VVV-defensie
Datum: 01-11-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen zit in de koker tijdens de volgende bekerloting. De Friezen rekenden in het Abe Lenstra stadion af met Keuken Kampioen Divisie-club VVV-Venlo. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit blies, stond er een 5-1 stand op het scorebord.

Op de avond van Halloween ontpopte Pelle van Amersfoort zich tot nachtmerrie voor de Limburgse defensie. De aanvallende middenvelder, die de afgelopen weken al door Kees van Wonderen werd opgesteld in de punt van de voorste linie, was namelijk goed voor drie doelpunten in de eerste helft. Na ongeveer twintig minuten scoorde hij voor het eerst. Een inzet van Ché Nunnely werd gekeerd, waardoor Van Amersfoort de bal van dichtbij binnen kon werken. Het was een terechte voorsprong. De Friezen dicteerden de wedstrijd, zonder tot serieuze kansen te komen. Na de openingstreffer lukte dat wel, waarbij de doelpuntenmaker nog tweemaal het succesvolle eindstation was.

Al in de rust was de spanning weg, wat Van Wonderen de ruimte gaf om een aantal wisselspelers de kans te geven. Pawel Bochniewicz en de man van de hattrick werden vervangen voor Syb van Ottele en Daniel Karlsbakk. Na zestig minuten koos de trainer weer voor een dubbele wissel. Melle Joop Witteveen en Espen van Ee mochten zich een half uur later zien. Laatstgenoemde deed dat uitstekend: hij scoorde na acht minuten zijn eerste doelpunt voor de Friese club. Met een bekeken afstandsschot passeerde hij Jan de Boer.

Een paar minuten later moest ook de doelman aan de andere kant van het veld zich gewonnen geven. Mickey van der Hart, die zijn officiële debuut maakte, kon geen redding brengen op een schot van Soulyman Allouch. Het slotakkoord was voor Heerenveen. In de negentigste minuut maakte Karlsbakk de vijfde treffer van de thuisploeg. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal over de doellijn.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Scorende Osame Sahraoui geniet van oefenwedstrijd en is blij voor Daniel Karlsbakk
Ilias Sebaoui blij met huurdeal: Walemark zei dat ik het moest doen
Hussein Ali klaar voor Olympische Spelen: Dit is een enorme eer
Rallis kijkt positief terug op oefenzege en trainingskamp: Leerzaam en pittig
Ook Sven van Beek naar Al-Shahania SC

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20