SC Heerenveen klimt naar linkerrijtje door zege op PEC Zwolle
Datum: 03-03-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft de ruime overwinning van afgelopen weekend een goed vervolg gegeven. Waar FC Volendam toen met 0-4 werd verslagen, werd nu afgerekend met PEC Zwolle. Na negentig minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Net als een week geleden hield Mickey van der Hart zijn doel dus schoon en scoorde Pelle van Amersfoort. De andere treffer kwam op naam van Anas Tahiri.

Johnny Jansen gaf vrijdag al aan dat hij de nodige spelers miste tegen zijn oude club. Bij sc Heerenveen keerde Patrik Walemark juist terug in de basis na een blessure, maar er viel ook snel een basisspeler uit. Na een kwartier spelen ging Luuk Brouwers op het veld zitten na een sprint. Hij kon de wedstrijd niet meer hervatten en werd vervangen door Anas Tahiri.

Uitgerekend hij zette de Friezen vlak voor de pauze op voorsprong vanaf de strafschopstip. Het was een van de spaarzame hoogtepunten in de eerste helft, want beide ploegen hadden moeite om voor serieus gevaar te zorgen. Thom Haye probeerde het tweemaal met een afstandsschot, maar de grootste kans was voor Pelle van Amersfoort nadat Simon Olsson een bal vanaf de linkerkant slim liet lopen. De spits kon echter niet genoeg kracht achter zetten, waardoor keeper Mike Hauptmeijer de inzet kon keren.

Aan het begin van de tweede helft moest Mickey van der Hart in actie komen, maar hij kon het schot van Filip Krastev uit de onderhoek tikken. Ché Nunnely, die meteen na de pauze in het veld kwam, zorgde voor het eerste grote gevaar namens de thuisploeg na een goede loopactie in de diepte. Een deel van het publiek begon al met juichen, maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal tegen het net aan. In minuut 67 werd de marge alsnog verdubbeld door Van Amersfoort. Hij stifte de bal beheerst langs Hauptmeijer. Na die treffer was het Zwolse verzet gebroken, maar ook Heerenveen kon nog weinig gevaar stichten. Daardoor bleef het bij 2-0. De ploeg van Kees van Wonderen klimt daardoor naar het linkerrijtje.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20