Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep
Datum: 05-04-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
Aanstaande zondag staat sc Heerenveen – FC Utrecht in het teken van KiKa. Om 20.00 uur treden de spelers van de thuisclub aan in een wit tenue met namen achterop van kinderen die in aanraking zijn gekomen met kanker. Bij sommige voetballers staat iemand uit de directe omgeving op de rug. "Het hakt er wel in, moet ik zeggen. Het leeft in de groep", aldus Kees van Wonderen. "Dit is een heel mooi doel om voor te spelen."

De trainer wilde nog niet vertellen welke spelers dit weekend hun bijzondere tenue vanaf de aftrap kunnen tonen. Woensdagavond koos hij tegen FC Twente voor Loizos Loizou, Espen van Ee en Ion Nicolaescu in de basis. "Het beviel goed. De jongens hadden er hard voor geknokt en zo konden we ook andere spelers sparen. Daardoor hebben we volle energie voor zondag", aldus de coach. "We maken morgen de opstelling definitief. Het is prettig dat je wat te kiezen hebt, zo kun je per wedstrijd kijken wat de beste mix is."

Nicolaescu stond lang aan de kant, maar hield het tegen FC Twente driekwartier vol. Daarin was hij wel meteen belangrijk met een treffer. "Hij is oké, al kreeg hij na de wedstrijd wel een kleine reactie. We gaan nu kijken wat het beste is voor hem én het elftal. Het kan dat ‘ie start, maar hij kan ook als invaller komen", aldus Van Wonderen, die Osame Sahraoui woensdag zag uitblinken tijdens het 3-3 gelijkspel. "Creatieve jongens halen niet altijd een negen of een tien. Als je nu naar hem keek, zie je dat hij echt het verschil kan maken. Hopelijk doet hij dat zondag weer."

Eerder dit seizoen lukte het de Friezen wel om met 0-2 in de Galgenwaard te winnen. Sahraoui maakte toen een treffer, maar het geeft geen garanties voor deze ontmoeting. Er is bij de Domstedelingen veel veranderd sinds Ron Jans aan het roer staat. Van de laatste twintig Eredivisiewedstrijden werden er slechts twee verloren. "We moeten een hoog niveau halen en veel energie brengen. Qua manier van spelen is het te vergelijken met FC Twente."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Levi Smans over van VVV-Venlo
Robin van Persie heeft zin geweldige uitdaging: Ik wil de mensen trots maken
SC Heerenveen sluit seizoen af met typerende nederlaag in Rotterdam
Kees van Wonderen ziet verschil tussen SPARTA EN SC Heerenveen: Dat is frustrerend
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20