Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Datum: 14-04-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft drie punten gepakt in Almelo, waarmee een mooie reeks in ere blijft. De laatste vier onderlinge ontmoetingen werden allemaal gewonnen door de Friezen. Waar het eerder dit seizoen 3-0 werd in het Abe Lenstra stadion, stond nu een 0-2 eindstand op het scorebord in Erve Asito. Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort waren trefzeker.

Heerenveen en Heracles ontlopen elkaar op de ranglijst weinig. Slechts één punt hadden de Friezen voor aanvang van deze wedstrijd meer. Dat het verschil tussen beide teams niet alleen op papier klein was, bleek wel in de eerste helft. Het was een behoorlijk gelijk opgaande strijd, waarbij de openingsfase voor de thuisploeg was en de bezoekers daarna wat makkelijker begonnen te voetballen. Uitgerekend in de fase dat Heracles beter oogde, scoorden de Friezen. Ché Nunnely profiteerde in de negende minuut van een fout in de Almelose defensie: 0-1.

Heracles ging op zoek naar de gelijkmaker, wat tweemaal bijna lukte. Sem Scheperman kon de bal na een halfuur spelen niet in de goal glijden en tien minuten later lukte het ook Sven Sonnenberg niet om de thuisploeg op gelijke hoogte te zetten. Aan de andere kant van het veld bleef het ook niet ongevaarlijk. Luuk Brouwers zag een schot na een fraaie aanval voorlangs gaan, Patrik Walemark probeerde het een aantal keer met een afstandsschot en keeper Michael Brouwer greep goed in toen Walemark een gevaarlijke bal op Nunnely gaf.

De eerste serieuze kans van de tweede helft was voor Pelle van Amersfoort. Hij kreeg de bal van Brouwers, maar zijn schot miste kracht. Daardoor kon de keeper redden. Brouwer had het daarna een tijdje rustig, maar rond de zeventigste minuut moest hij weer tweemaal in actie komen. Invaller Espen van Ee en Thom Haye deden een poging om het verschil te verdubbelen, maar dat lukte niet.

In minuut 72 leek Mohamed Sankoh de gelijkmaker binnen te werken, maar hij stond buitenspel. Daardoor bleef de marge één. Jizz Hornkamp was daarna ook nog dichtbij. Hij werkte de bal voor Heerenveen langs de goede kant van de paal. Het was in een fase dat de Heraclieden aandrongen, maar met nog twee minuten te gaan zorgde Van Amersfoort ervoor dat de zege veilig werd gesteld. Met zijn tiende competitietreffer werd het 0-2.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Levi Smans over van VVV-Venlo
Robin van Persie heeft zin geweldige uitdaging: Ik wil de mensen trots maken
SC Heerenveen sluit seizoen af met typerende nederlaag in Rotterdam
Kees van Wonderen ziet verschil tussen SPARTA EN SC Heerenveen: Dat is frustrerend
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20