Simonis blijft hopen op Play-Offs, met Noppert onder de lat: Hij maakt een goede indruk
Datum: 02-05-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
Vrijdagavond speelt sc Heerenveen tegen Almere City FC om 20.00 uur. Of Kees van Wonderen dat duel bijwoont, is nog niet bekend. De oefenmeester van de Friezen is ziek, waardoor zijn assistent-trainer Paul Simonis de pers te woord stond. Hij vertelde dat Andries Noppert onder de lat staat in het Yanmar Stadion. "Hij maakt de laatste weken een goede indruk op de training en oogt fris."

"Laten we even vooropstellen dat het niets met het verlies van afgelopen donderdag te maken heeft, dat was gewoon een collectief falen", stelt Simonis. "We denken dat dit een goed moment is om Andries onder de lat te zetten, omdat hij het goed heeft gedaan op de trainingen. Natuurlijk heeft iedereen het over deze wissel, daar is al veel om te doen geweest. Maar er zijn meerdere spelers die na donderdag niet gaan spelen."

Heerenveen kan de punten vrijdag goed gebruiken, wil het tot het einde van het seizoen nog ergens voor spelen. De play-offs zijn nog steeds niet uit zicht, al is het gat met nummer negen Go Ahead Eagles zes punten. Sparta heeft een punt meer dan de Deventenaren, maar Simonis kijkt vooral naar dat team. Helemaal omdat de Friezen nog tegen de Rotterdammers spelen in de laatste speelronde. "Zij hebben geen makkelijk schema met uitwedstrijden tegen PSV en Utrecht. Als wij zelf de komende twee wedstrijden winnen, kan dat laatste duel nog ergens om gaan", aldus de assistent-trainer. "We spelen echt ergens voor, dat is leuk. We gaan er vol voor."

Maar tegelijkertijd weet Simonis dat het geen makkelijke opgave wordt om te winnen in Flevoland. "Ajax, AZ en Utrecht konden daar bijvoorbeeld niet winnen", stelt hij. "Alle credits naar Almere. Ik vind het echt knap wat zij hebben gedaan met minimale middelen. Ze hebben een heel eigen speelwijze, heel radicaal. Zij maken het alle tegenstanders lastig door hoog af te jagen, in combinatie met het veld dat lange tijd niet geweldig was. Daardoor is het moeilijk om je spel te spelen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Levi Smans over van VVV-Venlo
Robin van Persie heeft zin geweldige uitdaging: Ik wil de mensen trots maken
SC Heerenveen sluit seizoen af met typerende nederlaag in Rotterdam
Kees van Wonderen ziet verschil tussen SPARTA EN SC Heerenveen: Dat is frustrerend
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20