Kees van Wonderen laat Anas Tahiri starten in laatste thuisduel: Hij verdient het
Datum: 10-05-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
Zondagmiddag staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Om 14.30 uur komt Vitesse op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Kees van Wonderen, die Anas Tahiri een basisplaats gunt, hoopt dat de Friese supporters nog één keer verwend worden in eigen huis. "Dit duel staat in het teken van afscheid nemen", aldus de trainer.

"Er is ons alles aan gelegen om het seizoen goed af te sluiten", stelt Van Wonderen, die zijn ploeg vorige week gelijk zag spelen tegen Almere City FC. Daardoor kunnen de play-offs uit het hoofd gezet worden. Ook Vitesse is al uitgespeeld; de ploeg eindigt sowieso als laatste in de competitie. Desondanks verwacht de coach van de Friezen geen makkelijke middag. "Vitesse oogt fris, ze spelen met energie. Ze hebben best wat kwaliteit, maar ze scoren heel moeilijk."

In de laatste thuiswedstrijd kan Van Wonderen beschikken over een fitte selectie. Waar hij normaliter niets verklapt over de opstelling, laat hij doorschemeren dat Tahiri in de basis begint. "We willen hem het podium geven om afscheid te nemen. Hij verdient het en wil ook heel graag spelen", aldus de trainer, die zelf ook zijn laatste thuisduel in het Abe Lenstra stadion beleeft. "Ik heb een leuke tijd gehad bij een bijzondere club. We willen de supporters nog één keer bedanken voor hun steun het hele jaar."

Luuk Brouwers
Luuk Brouwers sluit zich bij de woorden van de trainer aan. "We willen het publiek vermaken", stelt de middenvelder. "De fans hebben ons het hele seizoen steun gegeven, ook in fases waarin we het heel lastig hadden. Je wilt het seizoen goed afsluiten. Dat leeft wel in de ploeg."

De voetballer baalt wel dat er verder niets meer op het spel staat. "Laten we vooropstellen dat het tegen Almere geen beste wedstrijd was, maar in de laatste twintig minuten creëren we genoeg kansen om de overwinning nog binnen te slepen. Dat is zuur. Het is jammer dat je twee wedstrijden voor het einde nergens meer voor speelt."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Levi Smans over van VVV-Venlo
Robin van Persie heeft zin geweldige uitdaging: Ik wil de mensen trots maken
SC Heerenveen sluit seizoen af met typerende nederlaag in Rotterdam
Kees van Wonderen ziet verschil tussen SPARTA EN SC Heerenveen: Dat is frustrerend
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20