SC Heerenveen sluit seizoen af met typerende nederlaag in Rotterdam
Datum: 19-05-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
Een nederlaag die symbool staat voor het hele seizoen, zo is Heerenveen de competitie geëindigd. Tegen Sparta Rotterdam waren de Friezen in de eerste helft de iets betere partij, maar na de pauze ging de eerste serieuze kans van de thuisploeg tegen de touwen. Die klap kwam de uitploeg niet meer te boven, waarna Tobias Lauritsen zorgde voor de 2-0. Pawel Bochniewicz deed in de blessuretijd nog iets terug, maar het doelpunt kwam te laat voor een slotakkoord.

De play-offs kon Heerenveen voor aanvang van de laatste speelronde niet meer halen, waardoor er eigenlijk niets meer op het spel stond. Desondanks wilde Kees van Wonderen dat zijn team een goede wedstrijd op de mat zou leggen, al was het maar om zijn periode in Friesland met een goed gevoel af te sluiten. "We gaan kiezen voor spelers die nog een keer alles kunnen én willen geven", vertelde de trainer vrijdagmiddag aan de pers. Charlie Webster, Espen van Ee en Syb van Ottele vormden daardoor het middenveld op het kasteel.

Het bleek geen verkeerde keuze, want Heerenveen begon goed. In de twaalfde minuut leverde dat de eerste serieuze kans van de wedstrijd op. Pelle van Amersfoort kopte de bal na een voorzet van Oliver Braude terug, waarna Webster uithaalde. Zijn schot werd met een knappe reactie gepakt door Nick Olij. De doelman zag een paar minuten later een schot van Van Ee rakelings naast gaan en weer wat later moest hij zelf weer in actie komen. Ook op het schot van Van Amersfoort had hij een goede redding. Sparta creëerde weinig, waardoor Andries Noppert een rustige eerste helft beleefde.

Ook na de pauze moest Olij snel in actie komen. Na een dieptebal van Webster kon Van Amersfoort koppen, maar een doelpunt leverde het dus niet op. De eerste Rotterdamse kans van de tweede helft was wel raak. Camiel Neghli schoot de bal hard in de verre hoek, waarbij Noppert kansloos was: 1-0. Na iets meer dan zeventig minuten werd de marge verdubbeld door Tobias Lauritsen. De spits miste een minuut eerder nog een kans door een goede redding van de Friese keeper, maar nu moest die zich gewonnen geven. In de blessuretijd maakte Pawel Bochniewicz nog de 2-1, maar meer zat er niet meer in.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt Levi Smans over van VVV-Venlo
Robin van Persie heeft zin geweldige uitdaging: Ik wil de mensen trots maken
Kees van Wonderen ziet verschil tussen SPARTA EN SC Heerenveen: Dat is frustrerend
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen
Tahiri scoort bij laatste thuisduel, dat in een pijnlijke nederlaag eindigt

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20