Robin van Persie tevreden na oefenzege op FC Dordrecht: Daar word ik blij van
Datum: 10-07-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
Robin van Persie was dinsdagavond een tevreden man in Joure. sc Heerenveen won op Sportpark Hege Simmerdyk met 4-1 van FC Dordrecht. Simon Olsson, Oliver Braude en Daniel Karlsbakk maakten voor de rust de doelpunten. Na de pauze was het Dimitris Rallis die een treffer meepikte.

"Het is een moment om binding te krijgen met de fans. Zonder fans is voetbal ook maar een saaie boel. Dat moeten we ons iedere dag beseffen", vertelt de hoofdtrainer na de wedstrijd, als de supporters allemaal zijn aandacht proberen te krijgen voor een foto en een handtekening. Het is een mooie avond in Joure, waar de Friezen vooral voor de pauze een duidelijke maat te groot waren voor de eerste divisionist.

"Ik ben zeker tevreden", aldus Van Persie, die Olsson en Braude beide een prachtig doelpunt zag maken uit een afstandsschot. "We hebben weinig weggegeven, veel kansen gecreëerd en met lef gespeeld. In de tweede helft heb ik dat ook gezien, al geven we toen wel meer weg en kregen we zelf minder kansen. We zijn van achteruit blijven opbouwen." Waar de Friezen voor de pauze met de bekende namen op het veld stond, kregen in het tweede bedrijf een aantal talenten de kans. "Ik vind het heel belangrijk dat iedereen voelt: ik heb perspectief. Dat krijgen ze de komende weken, zodat iedereen kan vechten voor zijn plekje. Ik laat me graag verrassen. Er zijn ook een aantal jongens mee van Onder 21, die doen het hartstikke goed. Ik word daar heel blij van."

De enige Heerenvener die negentig minuten op het veld stond, was de Tower van de Jouwer: Andries Noppert. Hij werd in de tweede helft eenmaal verslagen door een kopbal uit een corner, maar had verder weinig te doen. Het stemde Van Persie tevreden. "We hebben heel veel de focus gelegd op verdedigen. Als je ziet welke stappen we daar nu al in maken, ben ik hartstikke tevreden. Ja, het kan beter. Maar we zitten nog maar in de tweede week van de voorbereiding."

Opstelling sc Heerenveen eerste helft: Noppert; Braude, Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Van Ee, Brouwers, Olsson; Nunnely, Karlsbakk, Sahraoui

Opstelling sc Heerenveen tweede helft: Noppert; Ali, Hall, Rovers, Mulder; Ahmed, Smans, Oostra; Rallis, Nicolaescu, Al-Saed