Hussein Ali klaar voor Olympische Spelen: Dit is een enorme eer
Datum: 22-07-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
Hussein Ali maakt zich op voor een nieuw hoofdstuk als international van Irak. Waar de vleugelverdediger vorig seizoen al deelnam aan de Azië Cup, gaat hij nu meedoen aan de Olympische Spelen. Hij heeft zin in het avontuur.

Hussein Ali maakt een sliding, maar is net te laat. De bal gaat het doel in, ondanks de krachtsinspanning van de vleugelverdediger. PEC Zwolle heeft net de tweede treffer gemaakt in Garderen, waar de teams een oefenduel spelen. Op een bijna leeg sportcomplex speelde de Irakees international zijn laatste wedstrijd van de voorbereiding. De laatste twee oefenduels is hij niet van de partij. De voetballer gaat namelijk beginnen aan een mondiaal toernooi.

Waar zijn ploeggenoten de komende weken oefenen tegen Rayo Vallecano en Middlesbrough, staat hij tegenover de Olympische teams van Oekraïne, Argentinië en Marokko. "Robin van Persie en Ferry de Haan hebben me toestemming gegeven, omdat het een mooie kans is die niet iedereen krijgt. Dit is een enorme eer", vertelt de verdediger, die met zijn landgenoten in Nice en Lyon speelt tijdens de groepsfase.

Twaalf interlands
De rechtsback van sc Heerenveen heeft inmiddels twaalf interlands achter zijn naam staan, maar voor de Olympische ploeg staat het aantal nog op nul. "In totaal gaan acht spelers van het eerste team mee, dus het is niet zo dat ik in een heel nieuw team terechtkom", legt Ali uit. "Tijdens dit toernooi mag elk team bestaan uit voetballers die niet ouder zijn dan 23 jaar, plus drie dispensatiespelers."

Om die reden heeft tegenstander Marokko de beschikking over Achraf Hakimi van Paris Saint-Germain. Argentinië, waar de Irakezen ook tegen spelen, neemt de ervaren Nicolás Otamendi mee. "Maar ze hebben ook Julian Álvarez nog, die bij Manchester City onder contract staat", zegt Ali, die concludeert dat het 'een sterke poule' is waar hij en zijn landgenoten in beland zijn. "Toch zijn we vol vertrouwen, niets is onmogelijk. We hebben al eerder laten zien dat we kunnen verrassen."

De verdediger doelt op eerder dit jaar, toen hij met Irak actief was op de Azië Cup. Het team haalde de halve finale, waardoor het een startbewijs kreeg voor het aanstaande toernooi. "Tijdens dat toernooi moesten we tegen Japan", blikt Ali terug als hij in Garderen net van het veld is gestapt. "Niemand dacht vooraf dat we zouden winnen, aangezien zij daarvoor al twaalf duels op rij ongeslagen waren. Maar we wonnen toch. Nu hebben we op papier ook niet de beste en bekendste spelers, maar we zijn wel een sterk team. We hebben talent en doen er alles aan om elkaar beter te maken."

Trotse Irakezen
Meedoen is belangrijker dan winnen, is de Olympische gedachte. Maar Ali droomt stiekem toch van een medaille om zijn nek. "Dat zou geweldig zijn", zegt hij met een glimlach. "Het is cliché, maar wij kijken echt van wedstrijd tot wedstrijd. We gaan ieder duel ons best doen en proberen om de mensen uit Irak trots te maken. De passie in het land is ongelooflijk, dus hopelijk kunnen we heel ver komen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ferry de Haan positief over transferperiode: Hebben nu artiesten op beide vleugels
Hopland blij met transfer: Karlsbakk vertelde goede dingen over de club
Olsson geniet van klinkende zege: Ik vind dit zo mooi voor de supporters
Van Persie kijkt uit naar nieuwe thuiswedstrijd: De connectie met de fans is speciaal
Ingmar Mulder tekent nieuw contract bij sc Heerenveen

Volgende wedstrijd

FC Twente  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20