Ilias Sebaoui blij met huurdeal: Walemark zei dat ik het moest doen
Datum: 23-07-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
Ilias Sebaoui draagt dit seizoen het pompeblêdenshirt. De vleugelaanvaller annex aanvallende middenvelder wordt van Feyenoord gehuurd en kan niet wachten om te beginnen. Op het moment dat hij het Abe Lenstra stadion voor de eerste keer binnenwandelde, had hij al van Anas Tahiri en Patrik Walemark de bevestiging gekregen dat hij de juiste stap had gemaakt.

Sebaoui schudt de hand van algemeen directeur Ferry de Haan. Hij heeft net de medische keuring doorlopen, de tape voor het bloedprikken zit nog op zijn linkerarm. Hardloopschoenen heeft hij in zijn andere hand, maar die moet 'ie snel loslaten. Hij krijgt het shirt in zijn handen gedrukt voor de foto’s. "Wat een mooi shirt", zegt de Belg als hij zich omgekleed heeft.

KKD-revelatie
Hij doet zijn linkerhand boven zijn gezicht en zijn rechter wijsvinger voor zijn mond. Het is zijn celebration als 'ie een doelpunt heeft gemaakt. Vorig seizoen mocht Sebaoui elf keer juichen toen hij door Feyenoord verhuurd werd aan FC Dordrecht. Daarnaast was hij zeven keer aangever bij een treffer. Het zorgde ervoor dat de Marokkaans jeugdinternational een van revelaties werd in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb een prachtig seizoen gehad, met mooie cijfers", vertelt de voetballer, die niet alleen persoonlijk maar ook in teamverband positief kan terugkijken. "Dat we er in de play-offs zo snel uitvlogen, was spijtig. Maar dat we vierde werden in de competitie, hadden niet veel mensen verwacht."

Zijn prestaties werden door de club uit Rotterdam beloond met een nieuw contract tot medio 2026, met een optie. Maar spelen in de Kuip, dat kan alleen als sc Heerenveen daar op bezoek komt. Het is een bewuste keuze, legt de voetballer uit. "Ik ben op zoek naar speelminuten en die ga ik hier waarschijnlijk meer krijgen dan bij Feyenoord. Ik ben blij dat ik hier kan zijn, het is een heel mooie familiaire club."

Trotse Belg
"Prachtig, prachtig", zegt Sebaoui. Hij staat bij het veld van het Abe Lenstra stadion. Hij loopt netjes om het logo van sc Heerenveen, in de kunstgrasstrook, heen. Er klinkt applaus. Zijn ouders staan op de Riemer van der Velde-tribune trots te klappen. Een paar minuten later geven ze hem een knuffel aan de zijlijn. Ze zijn trots, net als de speler zelf. "Het is echt een groot stadion, dat bijna altijd vol zit."

De technicus kan niet wachten tot hij zijn kunsten kan vertonen aan de supporters. "Ik hou ervan om te spelen voor de fans", vertelt de voetballer. "Ik wil hier zoveel mogelijk minuten maken en mezelf zo goed mogelijk ontwikkelen. Op welke positie ik het liefst speel? Van nature ben ik een aanvallende middenvelder, maar ik kan ook uit de voeten op de linksbuitenpositie. Ik ben snel, heb een actie in huis en heb een neusje voor de goal, maar ben ook niet vies van het verdedigende werk."

Belgisch en Zweeds advies
In de kleedkamer begroet hij de technische staf en zijn nieuwe teamgenoten. Met Ché Nunnely heeft hij al contact gehad voor de huurdeal in kannen en kruiken was. De buitenspeler was niet de enige die een positief woordje voor de Friese club heeft gedaan. "Ik heb ook met Anas Tahiri gepraat", aldus Sebaoui. "Hij en Ché waren heel positief en stelden dat het een heel mooie club is."

Ook Feyenoord-collega Patrik Walemark sprak met hem. De Zweedse rechtsbuiten speelde vorig seizoen tijdelijk in het Abe Lenstra stadion. "Hij vertelde dat het een warme club is, waar iedereen het goed met elkaar kan vinden. Hij heeft genoten van zijn periode hier en vertelde dat je hier echt mooie stappen kan zetten. Toen hij hoorde dat ik deze stap kon maken, zei hij dat ik het zeker moest doen. Ik kan dan ook niet wachten om te beginnen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ferry de Haan positief over transferperiode: Hebben nu artiesten op beide vleugels
Hopland blij met transfer: Karlsbakk vertelde goede dingen over de club
Olsson geniet van klinkende zege: Ik vind dit zo mooi voor de supporters
Van Persie kijkt uit naar nieuwe thuiswedstrijd: De connectie met de fans is speciaal
Ingmar Mulder tekent nieuw contract bij sc Heerenveen

Volgende wedstrijd

FC Twente  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20