Van Persie over thuisvoordeel: We hebben een windje in de rug met de steun van het publiek
Datum: 04-10-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen speelt zondagmiddag om 14.30 uur tegen PEC Zwolle. De Friezen zijn uit op revanche, na de nederlaag tegen Heracles Almelo in de afgelopen speelronde. Wat de ploeg vertrouwen geeft, is dat er in eigen huis nog niet verloren is. De eerste drie duels in het Abe Lenstra stadion leverden zeven punten op.

Danilo Al-Saed moet het duel met Zwolle sowieso aan zich voorbij laten gaan door een blessure, maar misschien is Ion Nicolaescu wel weer van de partij. "Vandaag heeft hij een gedeelte van de groepstraining meegedaan, maar morgen maken we de keuze of hij fit genoeg is", zegt Robin van Persie. "Ik heb wel in mijn hoofd wat we gaan doen, maar ik wil de tegenstander nog niet wijzer maken. Of Zwolle rekening moet houden met Nico, Dimitris Rallis of Daniel Karlsbakk is wel een verschil, het zijn drie heel andere types."

Thuis of uit
Het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden is vooralsnog groot, zo ziet ook Van Persie. "Ik wil me daarbij ook niet verschuilen achter de sterkte van tegenstanders", doelt hij op bezoekjes bij Ajax, AZ en FC Twente. "Je moet ze toch allemaal spelen, dus we moeten uit ook punten gaan pakken. Maar nu spelen we een thuisduel. Dan hebben we een windje in de rug, met de steun van het publiek in dit prachtige stadion. Dat heeft in eerdere wedstrijden zeker het verschil gemaakt."

PEC pakte één punt in drie uitwedstrijden, terwijl de Friezen thuis dus nog ongeslagen zijn. Desondanks verwacht de oefenmeester geen makkelijke wedstrijd. "Wij weten op voorhand dat veel tegenstanders op de counter spelen tegen ons. Zwolle gaat dat ook doen. Het is aan ons om daarmee te dealen. Daarvoor moeten we secuur zijn aan de bal, veel loopacties maken en van daaruit kansen creëren. Daarnaast moeten we er kort opzitten als we de bal verliezen en strijd leveren. Met name in de eerste helft tegen Heracles heb ik dat te weinig gezien, maar na de pauze was dat al een stuk beter."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Oliver Braude baalt van vroege tegentreffer: Dat heeft ons de drie punten gekost
Joey Kooij aangesteld als scheidsrechter voor thuisduel met PEC Zwolle
Espen van Ee verlengt contract tot medio 2026
Marcus Linday maakt in winterstop transfer naar sc Heerenveen
Erwin Blank aangesteld als arbiter bij uitduel met Heracles Almelo

Volgende wedstrijd

NEC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20