Basisdebutant Smans baalt: Als je de goals zo makkelijk tegenkrijgt...
Datum: 19-10-2024  Bron: sc-heerenveen.nl
Zaterdagavond heeft sc Heerenveen met ruime cijfers verloren van NEC. Na negentig minuten in het Goffertstadion stond er een 3-0 stand op het scorebord. Al na drie minuten zorgde Vito van Crooij voor de openingstreffer, waarna hij na de pauze nogmaals scoorde en Bram Nuytinck ook een doelpunt maakte. Levi Smans, die voor het eerst dit seizoen in de basis begon, baalde.

Acht speelrondes zitten er inmiddels op en maar liefst zeven keer kwam sc Heerenveen op achterstand. Ook na de interlandperiode heeft de ploeg van Robin van Persie nog geen oplossing voor dat probleem, zo bleek. Smans schudt eens met zijn hoofd. "We komen weer zo vroeg op achterstand, waardoor je achter de feiten aanloopt. Dat voetbalt toch anders."

Toch begonnen de Friezen, ondanks die vroege tegentreffer, niet slecht. Er werd van achteruit behoorlijk opgebouwd, waarbij er een aantal snelle aanvallen over meerdere schijven tussenzaten. Maar de aanvallers serieus in stelling brengen, zat er niet in. "We zaten in de eerste helft best aardig in de wedstrijd. Het ging gelijk op", stelt de middenvelder, die vooral voor de pauze een behoorlijke indruk maakte met zijn drive en een aantal goede acties aan de bal. "Ik speelde best prima voor rust, maar na de pauze heb ik de bal heel weinig gehad. In de tweede helft verloren we als team te veel duels en waren de meeste tweede ballen voor NEC."

De Friezen kwamen nauwelijks tot serieus gevaar, maar ook de Nijmegenaren voetbalden niet kans na kans bij elkaar. Wel toonde de thuisploeg zich uiterst effectief: van de vijf schoten op doel gingen er drie in. "Deze nederlaag is qua uitslag wel geflatteerd, maar als je de goals zo makkelijk tegenkrijgt en zelf weinig creëert…"

Basisplaats
Nee, lachen zat er uiteraard na de nederlaag niet in bij de Limburger. Maar wel erkende hij blij te zijn met één ding deze avond: zijn eerste basisplaats. "In het begin van de week had ik al een gevoel dat ik ging starten", vertelt Smans. "Donderdag hoorde ik het echt. Ik heb hier hard voor gewerkt tijdens iedere training, invalbeurten en oefenwedstrijden. Dit voelt wel als een beloning voor het werk tot nu toe."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van Persie stelt doel: Ik vind dat we niet bang moeten zijn om dat uit te spreken
Oliver Braude baalt van vroege tegentreffer: Dat heeft ons de drie punten gekost
Van Persie over thuisvoordeel: We hebben een windje in de rug met de steun van het publiek
Joey Kooij aangesteld als scheidsrechter voor thuisduel met PEC Zwolle
Espen van Ee verlengt contract tot medio 2026

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  Sparta Rotterdam

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20