sc Heerenveen verzuimt Heracles tik uit te delen: 1-1
Datum: 25-09-2011  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is er niet in geslaagd om tegen Heracles Almelo de vierde zege op rij te boeken. In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor de Friezen, die via Oussama Assaidi op 1-0 kwamen. Ook na rust begon de ploeg van Ron Jans goed, maar werd de druk van de gasten verderop in het duel steeds groter. Armenteros zorgde voor de onvermijdelijke gelijkmaker.

Bij de Friezen keerde Oussama Assaidi weer terug in de basis, nadat hij het bekerduel tegen VVV Venlo door een blessure moest missen. Zijn aanwezigheid werd snel zichtbaar, door zijn fraaie acties. Ook de combinaties tussen de aanvaller en maatje Luciano Narsingh verliep weer soepel, al bleef succes nog even uit.

Zo wist Assaidi zich na zes minuten prachtig vrij te spelen tussen vijf Heraclieden, maar was zijn steekpass op de vertrokken Narsingh te kort. Het ontbrak de ploeg van Ron Jans wel vaker aan een goede eindpass. Gescoord werd er daarom niet, ondanks dat de Friezen veelvuldig het doel van Heracleskeeper Remko Pasveer zochten.

Toen Filip Djuricic ontdekte dat Pasveer wat ver uit zijn doel stond, probeerde hij de doelman te verrassen, maar zijn poging ging zowel over Pasveer als over het doel. Verder had Assaidi pech dat zijn voorzet net over de Heerenveenspelers ging, en was Daryl Janmaat er ook nog dichtbij met een gevaarlijke knal.

Na een half uur was het wel raak voor de Friezen. Het duo Narsingh-Assaidi liet weer van zich spreken. Eerstgenoemde bereikte Assaidi, die vervolgens buiten het strafschopgebied met een prachtige streep de de 1-0 binnenschoot. Daar bleef het in de eerste helft bij, aangezien Bas Dost na een voorzet van Narsingh in kansrijke positie over schoot.

Ook vlak na rust moest Dost nog wachten op zijn eerste doelpunt tegen zijn oude club. Zijn kopbal werd knap gekeerd door Pasveer. sc Heerenveen ging goed van start, de aanvalsgolven bleven aanhouden. Narsingh stuitte op Pasveer, waarna Janmaat de rebound binnen leek te schieten. Zijn inzet werd echter nog van de lijn gehaald door Ben Rienstra.

Aan de andere kant ontsnapte Heerenveen toen Everton met een schot dichtbij de gelijkmaker was. Zijn inzet werd knap gered door Vandenbussche. Verder kwam Heerenveen niet in de grote problemen, al was er in de 63e minuut nog een grote kopkans voor Plet. Weer had Vandenbussche een goed antwoord.

Zelf hadden de Friezen nog op 2-0 kunnen komen, maar een kopbal van Ramon Zomer verdween net over het doel, en na een mooie aanval via Janmaat, Djuricic en Narsingh, wist laatstgenoemde de doelman ook niet te kloppen. Door de magere 1-0 voorsprong bleef het daardoor spannend.

Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Het zat er aan te komen, aangezien gaandeweg de tweede helft de druk van de gasten toenam. Douglas stuurde Armenteros weg. Hij was Gouweleeuw de baas, en prikte via de paal de gelijkmaker binnen. Heerenveen wankelde, maar dankzij goed keeperswerk van Vandenbussche bleef het bij die stand.


NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ferry de Haan positief over transferperiode: Hebben nu artiesten op beide vleugels
Hopland blij met transfer: Karlsbakk vertelde goede dingen over de club
Olsson geniet van klinkende zege: Ik vind dit zo mooi voor de supporters
Van Persie kijkt uit naar nieuwe thuiswedstrijd: De connectie met de fans is speciaal
Ingmar Mulder tekent nieuw contract bij sc Heerenveen

Volgende wedstrijd

FC Twente  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20