sc Heerenveen eenvoudig naar volgende ronde
Datum: 27-10-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft zich dinsdagavond zonder al te veel problemen geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In een leeg en daardoor sfeerloos Abe Lenstra stadion werd eerstedivisionist TOP Oss eenvoudig aan de kant gezet (3-1).

Vanaf de eerste minuut was duidelijk hoe het spelbeeld eruit zou komen te zien. sc Heerenveen de bal, TOP Oss vanuit een hechte organisatie loerend op een uitbraak. Het vele balbezit leverde aanvankelijk geen Friese kansen op, maar toen de thuisclub na ruim tien minuten voor het doel van keeper Bo Geens opdook, was het ook meteen raak. Joey Veerman kreeg de bal voor de voeten en schoot 'm geplaatst in de verre hoek (1-0).

Fraaie hakbal
Na de openingsgoal was het wachten op de volgende Friese aanvallen en mogelijkheden, maar die bleven uit. sc Heerenveen werd slordiger, liep wat naar achteren en incasseerde mede daardoor ook plotseling een tegentreffer. Een fraaie hakbal van TOP-spits Dennis van der Heijden belande bij Joshua Sanches en via de paal schoot de voormalig jeugdspeler van sc Heerenveen de bal achter Erwin Mulder (1-1).

Schrikken deed sc Heerenveen niet na de gelijkmaker. Meteen erna werd de aanval weer gezocht. Waar Geens eerst nog antwoord had op een knal van Benjamin Nygren was de doelman kansloos bij een intikker van de Zweed (2-1). Diezelfde Nygren speelde kort voor rust ook een hoofdrol bij het derde Friese doelpunt. Zijn hoekschop vond het hoofd van Kongolo, die met een krachtige kopstoot de marge uitbreidde (3-1).

Onder controle
De tweede helft begon boeiend met kansen binnen vijf minuten aan weerszijden. Nygren en Mitchell van Bergen vonden beiden Geens op hun pad, Lars Hutten stuitte op Mulder. sc Heerenveen had het duel onder controle, maar definitief afstand nemen lukte niet. Ook niet toen een halfuur voor tijd Henk Veerman alleen op Geens afkwam. De lob van de spits mislukte, waardoor TOP hoop bleef houden.

Eenmaal was TOP dicht bij de aansluitingstreffer, maar een ziedend schot van Mart Remans twintig minuten voor tijd werd door Mulder over de lat getikt. In het resterende deel wisselden beide ploegen, maar effect bracht dat niet teweeg. sc Heerenveen voetbalde de wedstrijd eenvoudig uit en plaatste zich voor de volgende bekerronde. Zondag is het weer eredivisievoetbal: op bezoek bij Sparta Rotterdam (aftrap: 14.30 uur).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
IJslands jeugdtalent Gudnason (17) naar SC Heerenveen
SC Heerenveen neemt van Ewijk over van Ado Den Haag
SC Heerenveen sluit seizoen af met verlies tegen Sparta
Jansen baalt nog na: In een keer is het klaar
Seizoen zit er op na 'rood' verlies in Emmen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
34  
88
2.  
PSV Eindhoven
34  
72
3.  
AZ Alkmaar
34  
71
4.  
Vitesse
34  
61
5.  
Feyenoord
34  
59
6.  
FC Utrecht
34  
53
7.  
FC Groningen
34  
50
8.  
Sparta Rotterdam
34  
47
9.  
Heracles
34  
44
10.  
FC Twente
34  
41
11.  
Fortuna Sittard
34  
41
12.  
SC Heerenveen
34  
39
13.  
PEC Zwolle
34  
38
14.  
Willem II
34  
31
15.  
RKC Waalwijk
34  
30
16.  
FC Emmen
34  
30
17.  
VVV-Venlo
34  
23
18.  
ADO Den Haag
34  
22