Gemengde gevoelens bij Jansen in aanloop naar derby
Datum: 21-02-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Johnny Jansen kijkt enorm uit naar het thuisduel zondag met FC Groningen (aftrap: 14.30 uur). Maar tegelijkertijd baalt de oefenmeester, zo liet hij vrijdag weten bij de vooruitblik op editie 53 van de Derby van het Noorden. "Het kriebelt bij mij, bij de staf en bij de spelers, maar dat we zo'n mooie wedstrijd moeten spelen zonder publiek is gewoon hartstikke rot."

Hij had donderdag op vrijdag maar moeilijk de slaap kunnen vatten, vertelde Jansen over de nacht na die memorabele bekerzege op Feyenoord. Zijn ploeg keek tien minuten voor tijd nog tegen een 1-3 achterstand aan, maar mocht zich na een comeback zoals je die zelden ziet tch halvefinalist noemen (4-3). "Pas later op de avond begint het besef een beetje te komen. Er gebeurde zo ontzettend veel op het veld. Je werd constant heen en weer geslingerd. 's Nachts houdt het je dan nog steeds bezig, maar ik heb het er uiteraard graag voor over."

De media stonden er de volgende dag bol van: vooral van de uitschakeling van Feyenoord, maar toch ook wel van die Friese 'remontada'. Wat doet zo'n overwinning met je ploeg? "Het was zwaar, maar het uiteindelijke resultaat geeft je natuurlijk een boost. Zoiets maak je niet vaak mee als trainer, maar toch was ik ook weer niet heel verbaasd. Het duel stond wel een beetje symbool voor ons seizoen en onze ontwikkeling tot nu toe: met pieken, dalen en gelukkig weer pieken."

Geen derbysfeer
En dan moet er (voorlopig) een streep onder het bekerverhaal, want vier dagen later wacht weer eredivisievoetbal. Wat heet: de noordelijke derby staat op het programma. Vaak beladen, maar voor lege tribunes zal het anders aanvoelen. "Zeker. Dat we zo'n mooie wedstrijd moeten spelen zonder publiek is gewoon hartstikke rot. De extra lading en sfeer waar de supporters normaal gesproken voor zorgen tijdens een derby in een vol Abe Lenstra stadion, tsja, die ontbreekt."

Ondanks het gemis van de fans leeft de wedstrijd tegen FC Groningen wel degelijk bij de selectie. "Het kriebelt bij mij, bij de staf en bij de spelers. We kijken er met z'n allen ontzettend naar uit. Deze groep wil zondag maar n ding en dat is winnen. Daar gaan we alles aan doen. We willen er na het bekersucces een fantastische week van maken."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen neemt van Ewijk over van Ado Den Haag
SC Heerenveen sluit seizoen af met verlies tegen Sparta
Jansen baalt nog na: In een keer is het klaar
Seizoen zit er op na 'rood' verlies in Emmen
Doelpuntloos gelijkspel tegen FC Utrecht

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
34  
88
2.  
PSV Eindhoven
34  
72
3.  
AZ Alkmaar
34  
71
4.  
Vitesse
34  
61
5.  
Feyenoord
34  
59
6.  
FC Utrecht
34  
53
7.  
FC Groningen
34  
50
8.  
Sparta Rotterdam
34  
47
9.  
Heracles
34  
44
10.  
FC Twente
34  
41
11.  
Fortuna Sittard
34  
41
12.  
SC Heerenveen
34  
39
13.  
PEC Zwolle
34  
38
14.  
Willem II
34  
31
15.  
RKC Waalwijk
34  
30
16.  
FC Emmen
34  
30
17.  
VVV-Venlo
34  
23
18.  
ADO Den Haag
34  
22