Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Gemengde gevoelens bij Jansen in aanloop naar derby
© https://www.sc-heerenveen.nl
© https://www.sc-heerenveen.nl
Datum: 21-02-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Johnny Jansen kijkt enorm uit naar het thuisduel zondag met FC Groningen (aftrap: 14.30 uur). Maar tegelijkertijd baalt de oefenmeester, zo liet hij vrijdag weten bij de vooruitblik op editie 53 van de Derby van het Noorden. "Het kriebelt bij mij, bij de staf en bij de spelers, maar dat we zo'n mooie wedstrijd moeten spelen zonder publiek is gewoon hartstikke rot."

Hij had donderdag op vrijdag maar moeilijk de slaap kunnen vatten, vertelde Jansen over de nacht na die memorabele bekerzege op Feyenoord. Zijn ploeg keek tien minuten voor tijd nog tegen een 1-3 achterstand aan, maar mocht zich na een comeback zoals je die zelden ziet tch halvefinalist noemen (4-3). "Pas later op de avond begint het besef een beetje te komen. Er gebeurde zo ontzettend veel op het veld. Je werd constant heen en weer geslingerd. 's Nachts houdt het je dan nog steeds bezig, maar ik heb het er uiteraard graag voor over."

De media stonden er de volgende dag bol van: vooral van de uitschakeling van Feyenoord, maar toch ook wel van die Friese 'remontada'. Wat doet zo'n overwinning met je ploeg? "Het was zwaar, maar het uiteindelijke resultaat geeft je natuurlijk een boost. Zoiets maak je niet vaak mee als trainer, maar toch was ik ook weer niet heel verbaasd. Het duel stond wel een beetje symbool voor ons seizoen en onze ontwikkeling tot nu toe: met pieken, dalen en gelukkig weer pieken."

Geen derbysfeer
En dan moet er (voorlopig) een streep onder het bekerverhaal, want vier dagen later wacht weer eredivisievoetbal. Wat heet: de noordelijke derby staat op het programma. Vaak beladen, maar voor lege tribunes zal het anders aanvoelen. "Zeker. Dat we zo'n mooie wedstrijd moeten spelen zonder publiek is gewoon hartstikke rot. De extra lading en sfeer waar de supporters normaal gesproken voor zorgen tijdens een derby in een vol Abe Lenstra stadion, tsja, die ontbreekt."

Ondanks het gemis van de fans leeft de wedstrijd tegen FC Groningen wel degelijk bij de selectie. "Het kriebelt bij mij, bij de staf en bij de spelers. We kijken er met z'n allen ontzettend naar uit. Deze groep wil zondag maar n ding en dat is winnen. Daar gaan we alles aan doen. We willen er na het bekersucces een fantastische week van maken."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen na rust hard onderuit in Zwolle
Vooruitblik op PEC-uit wat zijn de analyses nog waard.
Gerrets leidt PEC-uit, Nijhuis fluit halve finale
Fletse derby levert opnieuw geen winnaar op
Datum en tijdstip halve finale tegen Ajax bekend

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  Ajax
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
23  
57
2.  
PSV Eindhoven
24  
51
3.  
AZ Alkmaar
24  
49
4.  
Vitesse
24  
45
5.  
Feyenoord
24  
43
6.  
FC Groningen
24  
42
7.  
FC Twente
24  
35
8.  
FC Utrecht
23  
34
9.  
Fortuna Sittard
24  
31
10.  
SC Heerenveen
24  
30
11.  
Heracles
24  
29
12.  
PEC Zwolle
24  
26
13.  
Sparta Rotterdam
23  
23
14.  
RKC Waalwijk
24  
23
15.  
VVV-Venlo
23  
19
16.  
Willem II
24  
17
17.  
ADO Den Haag
24  
15
18.  
FC Emmen
24  
12