Zure nederlaag in Utrecht
Datum: 23-10-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen was zaterdag de bovenliggende partij op bezoek bij FC Utrecht, maar de punten bleven desondanks in de Galgenwaard. Na ruim twintig minuten gooide de ploeg van trainer Johnny Jansen de schroom van zich af, om vanaf dat moment het spelbeeld te bepalen. Maar het Friese overwicht leidde uiteindelijk tot niets: tien minuten voor tijd kopte Sander van de Streek de winnende treffer binnen (2-1).

Zonder Sven van Beek, Nicolas Madsen (beiden ziek) en Henk Veerman (gepasseerd) normaal gesproken basiskrachten begon sc Heerenveen weifelend aan het duel met FC Utrecht. Slordigheden in de opbouw leidden de eerste kansen in voor de thuisclub, die meer en meer ging aandringen. Tweemaal werd de bal bij een aanval van de lijn gehaald, maar na twintig minuten kon niemand er meer iets aan doen. Moussa Sylla drukte vogelvrij af en schoot de Domstedelingen op voorsprong (1-0). Maar lang genieten kon de volle Galgenwaard daarvan niet.

Milan van Ewijk stoomde op en onttrok zich op de rechterkant van Django Warmerdam. De vleugelverdediger zocht een van zijn ploeggenoten, maar zijn voorzet bereikte Willem Janssen, die de bal achter zijn eigen doelman werkte (1-1). Het doelpunt gaf sc Heerenveen vertrouwen. De organisatie stond beter en ook voorin kreeg het nu voet aan de grond. Kansen kwamen er om op voorsprong te komen, maar Tibor Halilovic schoot over en Arjen van der Heide en Anthony Musaba stuitten op FC Utrecht-goalie Maarten Paes.

Aloude voetbalwet
Ook in de tweede helft behield sc Heerenveen het initiatief. Af en toe brak FC Utrecht ook gevaarlijk uit, maar beide doelmannen onderscheidden zich. De ingevallen Henk Veerman kreeg tien minuten voor tijd de beste Friese kans, maar na een combinatie met Joey Veerman schoof hij de bal recht op Paes af. En toen trad die aloude voetbalwet in werking. Een voorzet van Hidde ter Avest belandde op het hoofd van Van de Streek, die met zijn kopbal Xavier Mous kansloos liet en de Friezen met een zuur gevoel de bus instuurde (2-1).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Joey Veerman schiet SC Heerenveen naar drie punten
Musaba keert tegen Heracles terug in basiself
Jansen blikt vooruit op PSV-thuis: vaak mooie potjes
Friese veerkracht levert drie punten op
Geen van Beek en de Jong tegen Willem II

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  Sparta Rotterdam

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
15  
36
2.  
Feyenoord
15  
35
3.  
PSV Eindhoven
15  
34
4.  
FC Utrecht
15  
26
5.  
Vitesse
15  
26
6.  
FC Twente
15  
25
7.  
Cambuur
15  
24
8.  
AZ Alkmaar
15  
23
9.  
SC Heerenveen
15  
21
10.  
Go Ahead Eagles
15  
20
11.  
NEC Nijmegen
15  
19
12.  
FC Groningen
15  
18
13.  
Willem II
15  
18
14.  
RKC Waalwijk
15  
15
15.  
Heracles
15  
14
16.  
Sparta Rotterdam
15  
10
17.  
Fortuna Sittard
15  
9
18.  
PEC Zwolle
15  
6