Zure nederlaag in Utrecht
Datum: 23-10-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen was zaterdag de bovenliggende partij op bezoek bij FC Utrecht, maar de punten bleven desondanks in de Galgenwaard. Na ruim twintig minuten gooide de ploeg van trainer Johnny Jansen de schroom van zich af, om vanaf dat moment het spelbeeld te bepalen. Maar het Friese overwicht leidde uiteindelijk tot niets: tien minuten voor tijd kopte Sander van de Streek de winnende treffer binnen (2-1).

Zonder Sven van Beek, Nicolas Madsen (beiden ziek) en Henk Veerman (gepasseerd) – normaal gesproken basiskrachten – begon sc Heerenveen weifelend aan het duel met FC Utrecht. Slordigheden in de opbouw leidden de eerste kansen in voor de thuisclub, die meer en meer ging aandringen. Tweemaal werd de bal bij een aanval van de lijn gehaald, maar na twintig minuten kon niemand er meer iets aan doen. Moussa Sylla drukte vogelvrij af en schoot de Domstedelingen op voorsprong (1-0). Maar lang genieten kon de volle Galgenwaard daarvan niet.

Milan van Ewijk stoomde op en onttrok zich op de rechterkant van Django Warmerdam. De vleugelverdediger zocht een van zijn ploeggenoten, maar zijn voorzet bereikte Willem Janssen, die de bal achter zijn eigen doelman werkte (1-1). Het doelpunt gaf sc Heerenveen vertrouwen. De organisatie stond beter en ook voorin kreeg het nu voet aan de grond. Kansen kwamen er om op voorsprong te komen, maar Tibor Halilovic schoot over en Arjen van der Heide en Anthony Musaba stuitten op FC Utrecht-goalie Maarten Paes.

Aloude voetbalwet
Ook in de tweede helft behield sc Heerenveen het initiatief. Af en toe brak FC Utrecht ook gevaarlijk uit, maar beide doelmannen onderscheidden zich. De ingevallen Henk Veerman kreeg tien minuten voor tijd de beste Friese kans, maar na een combinatie met Joey Veerman schoof hij de bal recht op Paes af. En toen trad die aloude voetbalwet in werking. Een voorzet van Hidde ter Avest belandde op het hoofd van Van de Streek, die met zijn kopbal Xavier Mous kansloos liet en de Friezen met een zuur gevoel de bus instuurde (2-1).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20