Hoe gaat Tobiasen het achterin neerzetten tegen AZ
Datum: 22-04-2022  Bron: sc-heerenveen.nl
Ibrahim Dresevic en Rami Kaib zijn er zaterdagavond niet bij wanneer sc Heerenveen het opneemt tegen AZ in Alkmaar (aftrap: 18.45 uur). Achter een derde verdediger staat nog een vraagteken, liet Ole Tobiasen een dag voor de wedstrijd weten. En dus ging het vrijdag tijdens het persmoment vooral over de defensie.

Wie gaan Ibrahim Dresevic en Rami Kaib vervangen op bezoek bij AZ? Beide verdedigers kregen in de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Groningen elk hun vijfde gele kaart van het seizoen en zijn daardoor automatisch geschorst. "We houden nog genoeg goede verdedigers over", zei Ole Tobiasen.

Of Joost van Aken zaterdag in actie kan komen is hoogst onzeker, gaf zijn trainer aan. "Dat weten we nog niet. Als Joost fit is, is hij een versterking en een voorbeeld voor de andere jongens. We moeten het zien of ie het haalt en hoe we het precies willen gaan wegzetten tegen AZ."

Tobiasen houdt genoeg mogelijkheden over, zei de coach. "Maar als we te veel moeten schuiven en spelers daardoor op ongebruikelijke posities terechtkomen, dan heeft dat niet onze voorkeur. Dan lijkt het me beter om terug te keren naar een systeem met vier man achterop."

Tactisch spel
Met het invullen van de vrijgekomen plekken achterin kijkt Tobiasen ook naar de tegenstander. "Natuurlijk. We zullen af en toe ook laag komen te spelen: dus wanneer zij ons achteruit dwingen. AZ speelt met veel diepgang en wisselt veel van positie om een overtal te creëren. Het wordt ook een tactisch spel."

Los van AZ: hoe gaat sc Heerenveen voor de dag komen? "AZ is natuurlijk een erg goede ploeg. Het is belangrijk dat we tegen hen compact blijven. We moeten niet ongeduldig worden, maar geconcentreerd blijven. Naar achteren worden gedrukt is niet erg, als we maar compact staan. Dan kunnen we resultaat halen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20