Van Wonderen ziet meerdere spelers terugkeren voor duel met Ajax
Datum: 10-03-2023  Bron: sc-heerenveen.nl
Zondagmiddag om 14.30 uur staan sc Heerenveen en Ajax tegenover elkaar in het Abe Lenstra stadion. Kees van Wonderen zag zijn ploeg de afgelopen wedstrijden goed spelen tegen koploper Feyenoord en FC Twente. Ook nu hoopt hij tegen de nummer twee van Nederland het publiek te kunnen vermaken. "Het stadion is uitverkocht, dus dat is mooi", aldus de trainer, die vrijdagochtend niet op het veld kon trainen door de winterse neerslag.

"Morgenochtend gaan we nog het veld op. Als de velden bevroren zijn, trainen we in het stadion. Daar hebben we veldverwarming", vertelt de oefenmeester, die afgelopen weekend meerdere spelers miste tegen FC Twente. Sydney van Hooijdonk, Thom Haye, Tibor Halilovic en Mats Köhlert konden toen niet hun opwachting maken, maar zijn nu wel weer van de partij. Daar staat tegenover dat Daniël Karlsbakk er niet bij is. "Hij is ziek, dus daar houd ik geen rekening mee voor zondag. Hoe de opstelling er uit gaat zien, ga ik niet vertellen."

Pawel Bochniewicz viel tegen FC Twente uit na een botsing, maar ook hij kan zondag in actie komen. "Het gaat goed met Pawel. Hij wist na de botsing even niet meer wat er was gebeurd, waardoor hij gewisseld werd. Dat is protocol. Hij heeft daarna een paar dagen rust gehad, maar nu is het oké", aldus Van Wonderen, die uitkijkt naar een mooie wedstrijd tegen de Amsterdammers. Ajax wist de laatste zes competitiewedstrijden te winnen. De Friezen konden niet zo’n reeks neerzetten, maar liet de afgelopen wedstrijden wel zien dat het ploegen uit de top-vijf van de competitie lastig kan maken.

"In elke wedstrijd leg je ergens een accent. Dat kan verdedigend zijn of in het drukzetten. Je wilt dichtbij blijven waar we mee bezig zijn", legt de trainer, die vaak als defensief wordt omschreven, uit. "Dat ik als verdedigende trainer wordt gezien, blijft een terugkerend predicaat. Dat komt ook door mijn periode bij Go Ahead Eagles, waar we 25 keer de nul hielden. In het begin waren we hier ook niet dominant omdat we verder gingen op het systeem van vorig seizoen, maar uiteindelijk wil je aanvallend voetbal zien. We spelen nu meer vanuit de historie van de club, met drie aanvallers. Nu moeten we zorgen dat we weer iets minder goals tegen krijgen. Zondag worden we weer getest op het allerhoogste niveau."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20