PEC deelt tik uit in Zwolle en wint met 5-2
Datum: 17-01-2016  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is 2016 slecht uit de startblokken gekomen. De formatie van trainer Foppe de Haan verloor in Zwolle met 5-2 van PEC. De thuisclub leidde halverwege met 2-0. Te Vrede bracht direct na de pauze de spanning terug, maar Van den Berg kreeg meteen na de 2-1 rood. De tien van sc Heerenveen waren niet in staat de wedstrijd nog een positieve wending te geven.

sc Heerenveen keek in Zwolle na 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De thuisclub startte met meer overtuiging en was scherper en gretiger in de duels. De 1-0 stond al na 12 minuten op het scorebord. Thorsby kwam aan de linkerkant te laat om Brama af te stoppen en omdat Larsson niet meeliep met zijn directe tegenstander Marcellis, kon de back vrij uithalen. Mulder kreeg nog wel een hand tegen de bal, maar kon een treffer niet meer voorkomen.

Twee minuten later werd Nijland diep gestuurd, gelukkig wist Mulder de bal nu wel te keren. In de 20ste minuut werd het 2-0. Bram van Polen kwam na een hoekschop ietwat gelukkig in balbezit, werd vervolgens niet tijdig aangepakt en schoot vanuit de draai raak, 2-0. PEC Zwolle bleef ook na de 2-0 de betere ploeg, maar drong niet meer aan.

De achterstand en het spel van zijn ploeg waren voor Foppe de Haan aanleiding om nog voor de rust in te grijpen. Thorsby en Van den Boomen werden naar de kant gehaald ten faveure van St. Juste en Van Aken. Door deze ingreep schoof van den Berg door naar het middenveld en kwam Van Aken centraal achterin te spelen. In de stand kwam tot de pauze echter geen verandering meer.

sc Heerenveen kwam na rust vlot op 2-1. Te Vrede werd door Van den Berg ingespeeld, bleef met drie verdedigers om zich heen knap in balbezit en schoot vanuit de draai raak, 2-1. Amper een minuut later had St. Juste de 2-2 op de slof, de invaller raakte de bal echter niet goed waardoor van der Hart redding kon brengen.

De Friezen leken terug in de race, maar kwamen in de 49ste minuut met tien man te staan. Van den Berg werd na een duel met Ehizibue van het veld gestuurd. Wat er precies aan de hand was, was niet duidelijk, maar Van den Kerkhof kende geen pardon en toonde de aanvoerder van sc Heerenveen rood.

Daarmee was de tegenslag nog niet voorbij, want in de 49ste minuut wees Van den Kerkhof naar de stip nadat Bijker een schot van Ehizibue met de hand had beroerd. Van Polen wist met de elfmetertrap wel raad, 3-1. De gasten moesten komen, maar gaven wel ruimte weg.

PEC Zwolle kon daardoor gevaarlijk counteren. Zo schoot Becker op de lat en Marinus maar net voorlangs. De 4-1 kwam er toch nadat Mulder bij een poging de bal weg te werken bij Veldwijk inleverde. Die bleef kalm en stelde Brama in staat de 4-1 te scoren.

sc Heerenveen had meteen een antwoord klaar. Larsson vond de vrijstaande St. Juste en die schoot beheerst raak, 4-2. PEC Zwolle bracht in de slotfase de marge weer op drie treffers. Cavlan leverde de bal in waarna PEC meteen de vrijstaande Nijland vond, die schoot door de benen van Mulder raak en bepaalde de eindstand op 5-2.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
sc Heerenveen keihard onderuit in Alkmaar
Van Persie wil dat sc Heerenveen ook tegen AZ veel risico neemt: Moeten we mee doorgaan
Sander van der Eijk fluit uitwedstrijd van sc Heerenveen tegen AZ
Ferry de Haan positief over transferperiode: Hebben nu artiesten op beide vleugels
Hopland blij met transfer: Karlsbakk vertelde goede dingen over de club

Volgende wedstrijd

FC Twente  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20